Учні Київщини представили свої дослідження у ході науково-практичної конференції «Філософський симпозіон – 2022»: як це було

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Учні Київщини представили свої дослідження у ході науково-практичної конференції «Філософський симпозіон – 2022»: як це було

У п’ятницю, 28 жовтня 2022 року, Університет Григорія Сковороди в Переяславі спільно з Департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом «Мала академія наук учнівської молоді» провели обласну науково-практичну конференцію учнівської молоді Київщини. Ця щорічна традиція встигла стати стартовим майданчиком для юних дослідників та орієнтиром у виборі майбутньої професії.

Актуальною є тематика цьогорічної конференції – «Незалежність України: віхи й постаті» та «У пошуках трьох світів Григорія Сковороди». Символічно, що «Філософський симпозіон – 2022» проходив під егідою Університету Григорія Сковороди в Переяславі і включений до всеукраїнського марафону «Сковорода – 300».

У ході пленарного засідання учасників привітав ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук Віталій Коцур, який розкрив юним дослідникам актуальні напрями досліджень історії героїчної боротьби українського народу за незалежність, осмислення творчості та світогляду Григорія Сковороди як прикладу служіння й відданості Україні. У свою чергу проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар і керівниця Центру Сковородинознавства Наталя Юхименко презентували спектр наукових пошуків й заходів у рамках всеукраїнського марафону «Сковорода – 300».

Учні представили свої дослідження в п’яти секціях, які модерували науковці Університету Григорія Сковороди в Переяславі, НЦ «МАНУ» й КОНПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді». Зокрема, в секції «Героям слава!» модератором була Людмила Хмельницька – кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін. Тут були представлені десять доповідей учнів 8-11 класів Київщини, що висвітлювали болючі питання, пов’язані зі збройною агресією росії на території України з 2014 року.

Окрім дискусії навколо обговорення представлених тем, Людмила Хмельницька використала даний майданчик як профорієнтаційну платформу, адже дослідження історії є наразі актуальним та затребуваним у суспільстві, а отже – і спеціальність історія, яку пропонує абітурієнтам факультет історичної та соціально-психологічної освіти.

Дана співпраця є результатом багаторічної роботи Людмили Хмельницької у обласному відділенні МАН та тісної взаємодії в рамках профорієнтаційної кампанії.

 

Пресцентр факультету історичної та соціально-психологічної освіти

Категорії