Як ФІСПО формує молоде покоління нової генерації вчених-істориків: розповідаємо про нові витоки їх наукової роботи

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Як ФІСПО формує молоде покоління нової генерації вчених-істориків: розповідаємо про нові витоки їх наукової роботи

На кафедрі загальної історії, правознавства і методик навчання факультету історичної та соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі виходить друком збірник студентських наукових статей «Актуальні проблеми української і зарубіжної гуманітаристики». Як і завжди, студенти УГСП, здебільшого нашого факультету, активно долучаються до дослідницьких розвідок з актуальних проблем суспільно-політичного розвитку України та світових держав, соціально-економічної історії, історії повсякденності, краєзнавчої історії, проблем правознавства, педагогіки та психології під науковим керівництвом викладачів кафедр загальної історії, правознавства і методик навчання, історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін й інших кафедр університету.

Переважна більшість статей наукового збірника підготовлені студентами, які ще з першого курсу свого навчання в університеті зарекомендували себе як представники молодого покоління нової генерації вчених-істориків. Свою наукову діяльність вони продовжили здійснювати кожен навчальний рік. Серед них особливо відзначились такі студенти, як Марина Голобока (студентка І-го року навчання магістратури), Жанна Журавльова (студентка ІV курсу), Марина Задорожня (студентка ІІІ курсу), Олександр Кувейко (студент ІІ-го року навчання магістратури), Валерія Кузьменко (студентка І-го року навчання магістратури), Альбіна Леонова (студентка ІV курсу), Дмитро Монастирецький (студент ІV курсу), Діана Скибіцька (студентка ІV курсу), Вікторія Троян (студентка ІV курсу), Аліна Устименко (студентка ІV курсу), Владислав Чепіль (студент ІІ-го року навчання магістратури) й Наталія Чугай (студентка ІІІ курсу) та інші. Усі вони навчаються на факультеті історичної та соціально-психологічної освіти та слугують яскравим прикладом реалізації науково-дослідних можливостей на шляху опанування обраного фаху.

«Сучасні вимоги до фахівців обумовлюють особливу важливість формування у студентів стійкого пізнавального інтересу, розвитку аналітичного і творчого мислення, що є невід’ємною складовою всебічно розвиненої особистості. Від випускників вищої школи необхідно, щоб вони не тільки кваліфіковано володіли спеціальними і науковими галузями знань, а й вміли формувати та відстоювати свої ідеї та погляди. Для цього, перш за все, потрібно вміти самостійно аналізувати і узагальнювати наукові факти, явища та найрізноманітнішу інформацію. А тому, саме підготовка та написання статті допомагає вирішувати ці завдання» – підкреслюють на кафедрі загальної історії, правознавства і методик навчання, та, принагідно, запрошують всіх студентів нашого університету та наукову молодь долучитися до наукової співпраці.

Збірник «Актуальні проблеми української і зарубіжної гуманітаристики» виходить в друк двічі на рік. Ми завжди раді всім студентам, хто виявляє бажання зробити перші або ж подальші кроки на науковій ниві.

 Пресцентр кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання

Категорії