Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Перші досягнення в наданні психологічної допомоги: відбулася підсумкова конференція з захисту практики магістрантів ОПП «Психологія»

13 червня 2024 року на кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти соціально-психологічного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулася підсумкова конференція з захисту практики надання психологічної допомоги магістрантів ОПП «Психологія». Здобувачі звітували про свої перші досягнення в професійній психології.

Повідомляється, що у ході підсумкової конференції в стінах УГСП за результатами практики з надання психологічної допомоги магістранти презентували свої перші кроки в роботі з клієнтами, які потребують психологічного втручання. Магістранти звітували про свої досягнення, виконану роботу, ділилися своїми враженнями від перших спроб роботи в психологічному альянсі, відчуття складності й відповідальності діяльності психолога. Також говорили про труднощі, яких зазнавали під час взаємодії з людьми й репрезентували комплекси діагностичних методик і методів надання психологічної допомоги, зокрема психотерапевтичної, психоконсультаційної, реабілітаційної, та ін.

Слід зауважити, що практика відбувалася в різних організаціях і установах, де працюють досвідчені психологи й забезпечують відповідний нагляд за практикантами, допомагаючи їм набути фахових компетентностей, потрібних для практикуючого психолога.

Підсумовуючи, варто засвідчити, що магістранти Валентина Платковська, Раїса Орел, Ольга Захаренко, Юлія Кінаш,  Оксана Шафоростова, Наталія Герман, Лариса Вавілова та інші демонстрували не лише набуті фахові уміння і навички, а й своє ставлення до людей, що вкрай необхідне в психологічній діяльності професійних психологів.

Нагадаємо, що цієї весни в стінах УГСП відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології в дошкільній освіті – 2024».

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Категорії