Війна забирає найкращих: загинув захисник України, випускник сковородинівського університету Валерій Білоус

Соціально-психологічний факультет > Співчуття > Війна забирає найкращих: загинув захисник України, випускник сковородинівського університету Валерій Білоус

Надзвичайно прикро повідомляти, що у боях за Україну 8 березня 2022 року від тяжкого поранення загинув уродженець смт Драбів Валерій Білоус, який служив у військовій частині А0281, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Протягом 2004-2008 року він навчався на бакалавраті тодішнього історичного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

«Маючи педагогічний фах, працюючи учителем історії спочатку в Драбівському, потім у Перервинцівському навчально-виховному комплексі, та добре знаючи про доблесні подвиги наших дідів-прадідів, будучи справжнім патріотом, у 2019 році Валерій Миколайович вступив на військову службу до Збройних Сил України за контрактом. Унаслідок ворожого вогню Валерій отримав важке поранення. Захиснику оперативно було надано медичну допомогу та врятувати його життя не вдалося.

Валерій був відповідальним педагогом, стриманим військовим, добрим та щирим другом, а головне люблячим сином та братом, патріотом нашої держави», – повідомляється на Facebook-сторінці «ДРАБІВ».

Ті хто навчався з Валерієм Білоусом в нашому університеті на паралельних потоках пригадують його як ввічливого,  спокійного та врівноваженого, доброго та залюбленого у свій фах хлопця, який горів вивченням історії і хотів нести свої знання наступним поколінням школярів. Він цікавився історією воєн, але не міг знати що його життя, покладене за рідну Батьківщину, забере одна з них…

Нині складно віднайти слова, аби передати увесь біль цієї втрати, але ми неодмінно знайдемо що сказати, розповідаючи про Героя України прийдешнім поколінням українців.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, сковородинівські товариші та одногрупники загиблого, висловлюють співчуття родині Валерія Миколайовича та усім, хто теж його знав та любив. Ми поділяємо ваше невимовне горе.

Пам’ять про Валерія Білоуса навічно вкарбовано в наших серцях.

Герої не вмирають!

Пресслужба університету

Недавні записи

Категорії