Обговорять історію та перспективи Україну в контексті соціогуманітарних викликів сучасності: запрошуємо до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції

Соціально-психологічний факультет > Анонси факультету > Обговорять історію та перспективи Україну в контексті соціогуманітарних викликів сучасності: запрошуємо до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», Інститут історії України НАН України, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса НАН України запрошують бажаючих до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Україна в контексті соціогуманітарних викликів сучасності: історичний досвід та перспективи». Захід відбудеться 17 травня 2022 року в онлайн-режимі.

Організатори пропонують обговорити актуальні проблеми вітчизняної історії за такими напрямками:

  1. Суспільно-політичний та соціально-економічний зріз історії України в контексті соціогуманітарних проблем ХХ – ХХІ ст.
  2. Повсякденна історія та безпека життєдіяльності України.
  3. Російсько-українська війна: цивілізаційні та соціогуманітарні виклики сучасності.
  4. Націєтворчі, релігієзнавчі та соціокультурні проблеми історії України.
  5. Науково-освітній простір України: традиції і перспективи.
  6. Актуальні питання національно-патріотичного виховання України.
  7. Соціогуманітарні студії в історіографічній спадщині.
  8. Краєзнавчо-туристичні та регіональні аспекти соціогуманітарних досліджень.

Повідомляється, що заповнити електронну форму учасника можна до 12 травня 2022 р. за посиланням: https://forms.gle/az4eqo8NVcPYGi6H8.

Надіслати тези доповідей необхідно на електронну адресу istorii222@gmail.com до 17 травня 2022 р. (назвою файлу є прізвище автора) з приміткою у темі листа: на конференцію.

Більше інформації щодо конференції – в Інформаційному листі.

Оргкомітет конференції

Категорії