Кафедра психології і педагогіки дошкільної освіти провела День відкритих дверей для вступників спеціальності «Дошкільна освіта»

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Кафедра психології і педагогіки дошкільної освіти провела День відкритих дверей для вступників спеціальності «Дошкільна освіта»

У середу, 25 травня 2022 року, на кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти факультету історичної і соціально-психологічної освіти відбувся День відкритих дверей спеціальності «012. Дошкільна освіта». Серед учасників зібрання, яке відбувалося в он-лайн та оф-лайн форматах, майбутні абітурієнти 2022 року – випускники шкіл, фахових коледжів та усі, хто планує вступати на спеціальність дошкільна освіта.

На початку зустрічі декан факультету доктор політичних наук, професор Борис Дем’яненко розповів про факультет, спеціальності та більш детально  зупинився на особливостях здобуття освітніх рівнів бакалавр та магістр дошкільної освіти. Борис Леонідович окреслив перспективність дошкільної освіти на ринку праці,  успішний освітній процес, потужний контингент,  високо досвідчений склад випускової кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти, що забезпечує освітній процес спеціальності. Потім відповідальний секретар приймальної комісії, кандидат історичних наук, доцент Василь Якуба повідомив про всі тонкощі вступу до  Університету Григорія Сковороди у Переяславі у 2022 р. та зупинився на питанні написання мотиваційного листа.

Поміж тим, до зустрічі доєдналися  здобувачки освітнього рівня бакалавр та магістр спеціальності 012. Дошкільна освіта Анастасія Дрожанікова, Анастасія, Кречик, Анна Скряга та Ірина Білотіл. Вони поділилися з абітурієнтами інформацією щодо виконання студентських наукових досліджень, участі у конференціях, написання наукових публікацій. Разом з тим, розповіли й про навчальний процес: виконання практичних самостійних робіт, складання сесії, підготовку та написання дипломних робіт (бакалавра та магістра) й проходження практики. Захоплюючою була розповідь здобувачок про студентське життя – участь у різноманітних конкурсах фестивалях, змаганнях; відвідування музеїв міста, тощо.

Ближче до завершення зустрічі доктор психологічних наук, професор, завідувачка кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Лариса Калмикова ознайомила абітурієнтів з унікальністю здобування дошкільної освіти саме у нашому університеті, розповіла про можливість здобування спеціалізацій:  дитяча і педагогічна психологія в ЗДО; музична освіта в ЗДО; психолінгвістика розвитку (єдина спеціалізація в Україні).

Слід додати, що свої запитання абітурієнти мали змогу задавати в чаті онлайн-зібрання технічні фахівці одразу ж надавали вичерпну інформацію, відповідаючи на них.

Наприкінці зустрічі усім учасникам було розіслано флаєри спеціальності «Дошкільна освіта» освітніх рівнів бакалавр та магістр; рекомендації з написання мотиваційного листа, інформацію про терміни вступу та посилання на сайт приймальної комісії Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Захід був організований та проведений кафедрою психології і педагогіки дошкільної освіти, його модерувала відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Дем’яненко.

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії