Центр консультативно-ресурсної психології запрошує психологів набути навички практичної роботи в надзвичайних ситуаціях

Соціально-психологічний факультет > Анонси факультету > Центр консультативно-ресурсної психології запрошує психологів набути навички практичної роботи в надзвичайних ситуаціях

Уже декілька років суспільство живе в умовах невизначеності, коли будь-які наші дії можуть мати неочікувані наслідки. Проте психологія, як точна наука, яка керується законами, принципами і закономірностями, допомагає людині знайти шляхи самодопомоги або підтримки оточення.

Центр консультативно-ресурсної психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі розпочав свою роботу в січні 2022 року на чолі з Оксаною Руденко – кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри психології. Вже наприкінці лютого перед консультантами центру постало складне і водночас важливе завдання – робота з населенням країни в умовах воєнного стану. Так, було започатковано роботу гарячої лінії психологічної підтримки, груп взаємодопомоги для психологів і для батьків.

Зважаючи на необхідність суспільства у професійній допомозі з боку фахівців соціально-психологічної сфери, працівники Центру започаткували очну Літню науково-практичну школу, яка відбудеться у місті Переяславі. Цього разу обрана актуальна тематика «Соціально-психологічна допомога в надзвичайних ситуаціях». Тож запрошуємо всіх охочих до участі в школі з 20 по 25 червня 2022 року.

З детальною програмою Школи ви можете ознайомитися за посиланням.

Зазначимо, що до реалізації програми Літньої науково-практичної школи «Соціально-психологічна допомога в надзвичайних ситуаціях» залучені провідні експерти: Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Асоціації ресурсної психології та психотерапії, Міжнародної школи тренінгу і супервізії «TrainingBOX», Міжнародної федерації арт-терапії та саморозвитку особистості.

За результатами участі в Школі учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації із зазначеними компетенціями – 90 академічних годин (3 кредити ECTS).

Перша Літня науково-практична школа «Соціально-психологічна допомога в надзвичайних ситуаціях» – професійний практико-орієнтований захід, де протягом п’яти днів учасники познайомляться з важливими напрямами психологічної допомоги; відпрацюють практичні навички, корисні в складних умовах; отримають дієві техніки по роботі з клієнтами та цікаво і насичено проведуть час в колі однодумців. До того ж організатори потурбувалися про особистісне відновлення учасників заходу й включили до програми екскурсії містом і музеями, майстер-класи просто неба, відпочинок на березі Трубіжу і багато неочікуваних сюрпризів.

Задля участі в Школі необхідно заповнити реєстраційну форму до 10 червня 2022 року за посиланням – https://cutt.ly/bH8VwyX.

Як говорив Григорій Сковорода:

«Нам недобре від того, що ми знаємо багато зайвого, а не знаємо найпотрібнішого: самих себе. Не знаємо того, хто живе в нас. Якби ми знали і пам’ятали те, що живе в кожному з нас, то життя наше було б зовсім інше». Тож запрошуємо всіх відвідати нашу Школу і отримати можливість не тільки здобути нові знання, а й зустрітися із самими собою справжнім!

Леонід Ніколаєв, координатор літної науково-практичної школи

Категорії