У неділю в Україні святкують День батька: кафедра філософії і соціальної антропології вітає українських татусів та закликає до цього вас

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > У неділю в Україні святкують День батька: кафедра філософії і соціальної антропології вітає українських татусів та закликає до цього вас

Однією з найважливіших цінностей у житті людини є її сім’я. Це ціла система, яка тримається на таких принципах як любов, турбота, повага, відповідальність, взаємодопомога і підтримка. Цим святом українське суспільство виказує своє шанування загальнолюдським сімейним цінностям.

День батька до 2019 року не мав офіційного статусу в Україні. Але 8 травня 2019 року Кабінет Міністрів України схвалив Указ президента, відповідно до якого у третю неділю червня кожного року відзначається День батька. Цього року свято випадає на 19 червня.

Це такий надзвичайний день, коли ми маємо нагоду звернутися з добрими словами до татусів. Це можливість висловити свою вдячність, любов і повагу для тих, хто поряд із нами і кого вже немає, але ми дуже вдячні їм за кожне слово, посмішку, пораду та турботу.

Це свято було запроваджено з метою забезпечення сприятливих умов для всебічного розвитку сім’ї як основи суспільства, а також «підвищення статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей».

Свято бере свій початок із 1900-х років. Мешканка США Сонора Додд після свята матері запропонувала проводити відповідне вшанування чоловіків батьків. Зробила вона це, вважаючи, що роль батька в сім’ї не менш важлива за материнську. До того ж, таким чином вона хотіла висловити вдячність своєму батьку, котрий сам виховував шістьох дітей після смерті їх матері.

Окрім того, кожної третьої неділі вересня в Україні святкують Всенародний день батька, який започаткували декілька громадських організацій у 2009 році. У багатьох країнах світу в День батька прийнято носити троянди на одязі (білі – якщо помер, червоні – якщо тато живий).

Кожна дитина відчуває себе щасливою, коли батько поряд і дуже сумує, коли його втрачає. Тому що батько – це не тільки опора і підтримка в житті кожного з нас, а ще й любов, турбота, допомога. Батько – це приклад, взірець честі, мужності, досвіду, людяності, сміливості, справжньої любові.

Кафедра філософії і соціальної антропології імені професора І. П. Стогнія приєднується до привітань усіх українських чоловіків-батьків та бажає їм Божих благословень в усьому.

Пресцентр кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І. П. Стогнія

Категорії