Кафедра загальної історії, правознавства і методик навчання поділилася секретами своєї плідної профорієнтаційної роботи у червні

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Кафедра загальної історії, правознавства і методик навчання поділилася секретами своєї плідної профорієнтаційної роботи у червні

На кафедрі загальної історії, правознавства і методик навчання факультету соціальної та психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі впевнені, що від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.

Упродовж всього навчального року, а зокрема наприкінці травня й на початку червня 2022 року науково-педагогічними працівниками кафедри, зокрема кандидатом історичних наук, доцентом Оксаною Костенко та старшим викладачем, доктором PhD Романом Коцуром було організовано декілька зустрічей та профорієнтаційний дайджест «Від мрії до успішної кар‘єри» із здобувачами освіти 3 курсу ФДПТНЗ «Володарський професійний аграрний ліцей». Проведення заходу стало можливим завдяки підтримці психолога ліцею Ганни Бойко.

Варто підкреслити, що викладачі університету ознайомили учнів з історією становлення університету, його сучасним станом, структурними підрозділами факультету, спеціальностями, за якими проводиться навчання. Також учням розповіли про освітню, наукову, просвітницьку та громадську діяльність факультету, роботу студентського самоврядування та студентське життя.

Наприкінці зустрічі кожен учень мав змогу поставити запитання науково-педагогічним працівникам університету й отримати відповіді на них. На перспективу була досягнута домовленість про подальшу співпрацю між закладами освіти.

Натомість кандидат історичних наук, доцент Володимир Сіропол та кандидат історичних наук, доцент Андрій Лисенко провели он-лайн зустріч з випускниками Київської школи № 148 імені Івана Багряного. У ході бесіди викладачі ознайомили учнів з освітніми можливостями Університету Григорія Сковороди в Переяславі та акцентували увагу школярів на спеціальностях 014. Середня освіта (Історія) та 032. Історія та археологія. Зустріч відвідав й керівник цього закладу, випускник університету Іван Пікуль. Саме він був організатором зустрічі на місці, за що кафедра висловлює йому найщиріші слова вдячності.

На носі вступної кампанії кафедра загальної історії, правознавства і методик навчання бажає усім цьогорічним випускникам обрати гідний і правильний життєвий та професійний шлях. Обравши наш заклад та спеціальності історичного та правового спрямування ви ніколи не пожалкуєте про свій вибір. Ми ж, в свою чергу, докладемо усіх зусиль аби навчальний та позанавчальний процеси не лише принесли вам знання та предметну користь, але й запам’яталися на все життя та привели вас до бажаного успіху.

Пресцентр кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання

Категорії