Викладачка Любов Лохвицька презентувала усій українській дошкільній спільноті авторську парціальну програму «Скарбниця моралі» у рамках Всеукраїнського онлайн-марафону

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Викладачка Любов Лохвицька презентувала усій українській дошкільній спільноті авторську парціальну програму «Скарбниця моралі» у рамках Всеукраїнського онлайн-марафону

28 липня 2022 року, у День української державності, викладачка нашого університету кандидатка педагогічних наук, доцентка, професорка кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти факультету історичної та соціально-психологічної освіти Любов Лохвицька у якості спікерки долучилася до чергової зустрічі у форматі Всеукраїнського онлайн марафону «Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах». Любов Василівна презентувала усій українській дошкільній спільноті авторську парціальну програму «Скарбниця моралі» і розроблений тематичний навчально-методичний супровід.

У ході зустрічі наголошувалося на актуальності проблеми морального виховання дітей відповідно до вимог нового Базового компонента дошкільної освіти; було розкрито основні положення парціальної програми «Скарбниця моралі», яка має гриф МОН України «Схвалено для використання в закладах дошкільної освіти», та сутнісний зміст комплекту посібників до неї, які також пройшли розгляд на комісії з питань дошкільної педагогіки і психології: «Особистість дошкільника: Дорога до Я-морального», «Моралинки для Миколки І Маринки: збірник ігор», «Моральна пектораль: книга для читання дітям в закладах дошкільної освіти і родинному колі», «Крокуємо доріжками добра: зошит для дітей старшого дошкільного віку», «Добрі поради на щодень: навчально-методичний посібник і 8 сюжетних карти», «Калейдоскоп моральності: розвивально-виховний контент». Слід зазначити, що три останні посібники підготовлено Любов’ю Василівною у співавторстві з Оксаною Михайленко, директоркою закладу дошкільної освіти №7 «Берізка» м. Переяслава, який був пілотним у проведенні експериментальної роботи.

Повідомляється, що захід проходив за ініціативи Державної установи «Український інститут розвитку освіти» під егідою Міністерства освіти і науки України та у партнерстві з видавництвом «Ранок». Незмінно модераторками зустрічей виступили кандидатка педагогічних наук, доцентка, начальниця відділу дошкільної та початкової освіти УІРО Ольга Косенчук й докторка педагогічних наук, професорка Наталія Гавриш.

Переглянути вебінар можна тут:

«Сподіваємося, що запропоновані посібники забезпечать поліпшення організації морального виховання в освітньому процесі закладів дошкільної освіти і сприятимуть підвищенню рівня моральної вихованості наших дошкільників» – додає Любов Лохвицька.

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії