Презентувала свій доробок для дошкільних працівників з усієї України: Любов Лохвицька долучилися до Всеукраїнського онлайн-марафону

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Презентувала свій доробок для дошкільних працівників з усієї України: Любов Лохвицька долучилися до Всеукраїнського онлайн-марафону

Напередодні Всеукраїнського Дня дошкілля, 22 вересня 2022 року, у так званий «теплий четвер», як прийнято називати ці вебінари, відбувся Всеукраїнський онлайн-марафон «Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах». У рамках заходу власний доробок презентувала кандидатка педагогічних наук, доцентка, професорка кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Любов Лохвицька.

Захід організований за ініціативи Державної установи «Український інститут розвитку освіти» при підтримці Міністерства освіти і науки України та у партнерстві з видавництвом «Ранок».

Модераторками вебінарів незмінно були Ольга Косенчук – кандидатка педагогічних наук, доцентка, керівниця відділу дошкільної та початкової освіти УІРО і Наталія Гавриш – докторка педагогічних наук, професорка.

Участь у вебінарі беруть дошкільні працівники всіх регіонів України. Для них Любов Лохвицька, як спікерка заходу, презентувала парціальну програму, автором якої вона є, – «Про себе треба знати, про себе треба дбати» (має гриф МОН України «Схвалено для використання в закладах дошкільної освіти»). Поза тим було представлено розроблений відповідно до програми тематичний навчально-методичний супровід, що налічує загалом 6 різновидів посібників. Вони підготовлені у співавторстві з Тетяною Андрющенко – докторкою педагогічних наук, професоркою, завідувачкою кафедри дошкільної освіти та професійного розвитку педагогів КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», яка раніше була здобувачкою нашого університету.

У ході вебінару активізувалася увага на забезпеченні ефективності освітнього процесу з формування основ здоров’я та безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку, розкритті специфіки використання в закладах дошкільної освіти змістового наповнення посібників: «Хочемо бути здоровими! Робочий зошит з основ здоров’я для дошкільнят (старший дошкільний вік)»; «Барвисте життя: хрестоматія для читання дітям дошкільного віку»; «Сім’я – берегиня здоров’я дитини: навч.-метод.»; «До здоров’я дітей – через освіту дорослих: технологія взаємодії: навч.-метод. посіб.» та ін. Усі вони також мають гриф МОН України «Схвалено для використання в закладах дошкільної освіти».

Щиро віримо, що презентована парціальна програма «Про себе треба знати, про себе треба дбати» та комплект навчально-методичних посібників до неї забезпечать формування у дошкільників основ безпеки життєдіяльності і здоров’язбережувальну компетентність.

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Категорії