Викладачі ФІСПО провели пізнавальний вебінар для студентів Прилуцького коледжу: чим запам’ятається учасникам захід

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Викладачі ФІСПО провели пізнавальний вебінар для студентів Прилуцького коледжу: чим запам’ятається учасникам захід

Напередодні Всесвітнього дня дитини, 8 листопада 2022 року, викладачі кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти сковородинівського університету організували для студентів Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Івана Франка науково-методичний вебінар «Лялька і моральне виховання дошкільників: інноваційний погляд». У рамках заходу було проведено і профорієнтаційну роботу.

До вебінару, окрім студентів, долучилися і працівники закладів дошкільної освіти м. Прилуки. Модерувала захід директорка Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Івана Франка кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Мельничук.

З вітальним словом до учасників звернувся доктор політичних наук, професор, декан факультету історичної і соціально-психологічної освіти Борис Дем’яненко, який розповів про особливості здобуття освіти за різними спеціальностями нашого факультету. Зі специфікою навчання за спеціальністю 012 Дошкільна освіта знайомила молодь доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Лариса Калмикова. Користуючись нагодою, кандидат педагогічних наук, доцент, відповідальна за профорієнтаційну роботу на кафедрі Світлана Дем’яненко наголосила на умовах вступу на бакалаврат та магістратуру, підкресливши, що наш університет і Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка вже протягом багатьох років співпрацюють і така робота має продовжуватися.

З тематичним змістовим контекстом, який колеги з коледжу висловили потребу розкрити, виступила кандидат педагогічних наук, доцент професор кафедри Любов Лохвицька. Вона висвітлила питання застосування ляльки в моральному вихованні дошкільників як інноваційну технологію. Для учасників вебінару було презентовано авторську парціальну програму «Скарбниця моралі» і комплект розроблених тематичних навчально-методичних посібників: «Особистість дошкільника: Дорога до Я-морального», «Моралинки для Миколки І Маринки: збірник ігор», «Моральна пектораль: книга для читання дітям в закладах дошкільної освіти і родинному колі», «Крокуємо доріжками добра: зошит для дітей старшого дошкільного віку», «Добрі поради на щодень: навчально-методичний посібник і 8 сюжетних карти», «Калейдоскоп моральності: розвивально-виховний контент».

У ході вебінару Любов Лохвицька наголосила на актуальності проблеми морального виховання дітей відповідно до вимог Державного стандарту – нового Базового компонента дошкільної освіти і розкрила основні положення застосування ляльки-«морального путівника». При цьому вона підкреслила, що лялька – найголовніший атрибут життя дошкільника і її власноруч можуть виготовити педагоги або батьки для дітей.

Майстер-клас з виготовлення ляльки-добропупса провела вихователь-методист закладу дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок) №27 «Ромашка» Черкаської міської ради Тетяна Сухонос. Учасники вебінару із задоволенням долучилися до цього процесу.

Маємо надію, що отримана інформація про навчання в нашому університеті і практична робота з виготовлення ляльок-добропупсів запам’ятаються майбутнім потенційним абітурієнтам і вони оберуть саме наш заклад для продовження здобуття освіти за фахом.

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії