«Соціокультурні трансформації в Україні ХХ-ХХІ ст. і подолання радянської спадщини в освіті, культурі, ментальності»: запрошуємо до участі у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції

Соціально-психологічний факультет > Анонси факультету > «Соціокультурні трансформації в Україні ХХ-ХХІ ст. і подолання радянської спадщини в освіті, культурі, ментальності»: запрошуємо до участі у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», Інститут історії України НАН України, Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України запрошують бажаючих до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціокультурні трансформації в Україні ХХ-ХХІ ст. і подолання радянської спадщини в освіті, культурі, ментальності». Вона відбудеться 17 травня 2023 р. в онлайн-режимі.

Організатори пропонують обговорити актуальні проблеми вітчизняної історії за напрямками:

  • Суспільно-політичний зріз історії України в контексті соціокультурних трансформацій ХХ-ХХІ ст. та подолання радянської спадщини в освіті, культурі, ментальності.
  • Російсько-українська війна: цивілізаційні та соціогуманітарні виклики сучасності.
  • Соціокультурні, націєтворчі, релігієзнавчі проблеми історії України.
  • Науково-освітній простір України та актуальні питання національно-патріотичного виховання.
  • Соціогуманітарні студії в історіографічній спадщині.
  • Локальна історія, політика пам’яті та орієнтири ціннісних трансформацій.

Заповнити електронну форму учасника можна до 12 травня 2023 р. за посиланням: https://bit.ly/3Zf4o0r

Зверніть увагу, що надіслати тези доповідей на електронну адресу istorii222@gmail.com слід до 16 травня 2023 р. (назвою файлу є прізвище автора) з приміткою у темі листа: на конференцію.

Більше інформації щодо конференції в інформаційному листі.

 

Пресцентр факультету історичної та соціально-психологічної освіти

Недавні записи

Категорії