УГСП розширює мережу партнерів: підписано угоду з Кагульським державним університетом імені Богдана Петричейку Хашдеу

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > УГСП розширює мережу партнерів: підписано угоду з Кагульським державним університетом імені Богдана Петричейку Хашдеу

Минулого тижня Університет Григорія Сковороди в Переяславі, в особі ректора Віталія Коцура, та Кагульський державний університет імені Богдана Петричейку Хашдеу (Республіка Молдова), в особі ректора Sergiu Cornea, підписали договір про міжнародне співробітництво в освітній та науковій сферах.

Ця історично значуща подія відбулася за підтримки відділу міжнародних зв’язків й активної участі кафедри загальної історії, правознавства та методик навчання, а також кафедри мистецьких дисциплін.

Підписання документу для обох провідних університетів засвідчує факт продовження тривалої плідної науково-освітньої співпраці, взаємну зацікавленість у спільному розвитку освітнього, наукового й інноваційного потенціалу студентської молоді та представників наукової спільноти, розвитку культури.

За словами завідувача кафедри загальної історії, правознавства та методик навчання Оксани Костенко, у результаті підписання договору реалізовуватимуться програми академічної мобільності здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, відбуватиметься підвищення кваліфікації, стажування та підготовки наукових кадрів, а також будуть проведені спільні наукові заходи.

Крім того, підписана угода передбачатиме залучення науковців з обох університетів в якості стейкхолдерів до роботи над удосконаленням освітньо-наукових програм підготовки здобувачів вищої освіти.

 

Пресцентр кафедри загальної історії, правознавства та методик навчання

Категорії