«Філософське мистецтво Григорія Сковороди й майбутнє філософії в Україні»: в УГСП відбудеться лекція філософа Назіпа Хамітова

Соціально-психологічний факультет > Анонси факультету > «Філософське мистецтво Григорія Сковороди й майбутнє філософії в Україні»: в УГСП відбудеться лекція філософа Назіпа Хамітова

У понеділок, 13 березня 2023 року, об 11:40 у «Пункті незламності» університету (укриття під корпусом №1) відбудеться публічна лекція члена-кореспондента НАН України, доктора філософських наук, провідного наукового співробітника Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАНУ Назіпа Хамітова. Говоритимуть про філософське мистецтво Григорія Сковороди й майбутнє філософії в Україні.

Підключитися також можна онлайн форматі на платформі Microsoft Teams.

Пан Хамітов має велику історію співпраці з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі. Він неодноразово приймав участь у роботі спеціалізованих вчених рад з філософії, був опонентом чи рецензентом багатьох робіт наших аспірантів. Кафедра філософії та соціальної антропології імені професора І.П. Стогнія факультету історичної та соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі співпрацює з паном Назіпом у галузі філософської і соціальної антропології.

Позаяк нині в Україні та світі спостерігається ряд гуманітарних та політичних криз і катастроф. Це час зміни орієнтирів коли людина подекуди втрачає розуміння своєї сутності. Соціальна філософія орієнтує людину в тому, що справді робить її людиною, не втрапити у воронку гумової віртуальності.

У контексті відзначення 300-річчя видатного філософа Григорія Сковороди його філософське мистецтво наново набуває ваги та переосмислюється. У очікуванні нашої великої української перемоги у новітньому етапі національно-визвольної боротьби українського народу ми вже нині повинні думати, проговорювати майбутнє філософії в Україні. Не оминіть цю цікаву і важливу лекцію!

 

Пресцентр кафедри філософії та соціальної антропології імені професора І.П. Стогнія

Недавні записи

Категорії