На базі УГСП 15 березня відбудеться круглий стіл – мова йтиме про російсько-українську війну та українське суспільство

Соціально-психологічний факультет > Анонс кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання > На базі УГСП 15 березня відбудеться круглий стіл – мова йтиме про російсько-українську війну та українське суспільство

У середу, 15 березня 2023 року об 11:00 у конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться круглий стіл на тему «російсько-українська війна (2014-2023) та українське суспільство» за участі Інституту історії України НАН України, Національної спілки краєзнавців України та сковородинівського університету.

Учасники даної ініціативи обговорять болючі та актуальні питання стосовно виживання української нації та української державності в сьогоднішніх реаліях, оскільки росія реалізовує стратегію, спрямовану на руйнацію України в усіх аспектах. Окрім цього, знищується архітектура світової та європейської безпеки в цілому, де збройна агресія рф проти України і знищення її державності є одним з етапів реалізації цієї стратегії.

В умовах сьогодення Україна зазнає комплексного тиску з боку рф, який включає керовані з єдиного центру політичні, економічні, енергетичні, інформаційні, військові та розвідувально-підривні заходи. Російський уряд здійснює геноцид українського народу, а також має намір забезпечити блокування європейської та євроатлантичної інтеграції України, виснаження її військових та економічних ресурсів, дестабілізацію суспільно-політичної ситуації та підрив основ громадянського миру в Україні, а також намагається спромогтися підпорядкувати її політику інтересам керівництва рф.

Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, професор Віталій Коцур та голова Вченої ради Університету, доктор історичних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України, заступник голови Національної спілки краєзнавців України Віктор Коцур ознайомлять учасників з політичними та релігійними чинниками й передумовами російсько-української війни.

У свою чергу, гості з інституту історії України НАН України піднімуть у публічній площині низку не менш актуальних питань. Зокрема, голова Національної спілки краєзнавців України, доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України, заступник директора з наукової роботи, завідувач Відділу історії України XIX – початку XX ст. Інституту історії України НАН України Олександр Реєнт закцентує увагу на культурній спадщині України та окреслить перспективи її відбудови.

Доктор історичних наук, професор, завідувач Відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії України НАН України Олександр Лисенко висвітлить питання життя та розвитку української держави й суспільства.

 

Пресцентр кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання

Недавні записи

Категорії