Першокурсники ФФЕПО зустрілися з начальницею Управління Пенсійного фонду України в Переяславі: про що розмовляли

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Першокурсники ФФЕПО зустрілися з начальницею Управління Пенсійного фонду України в Переяславі: про що розмовляли

Вже другий рік поспіль представники Управління Пенсійного фонду України в місті Переяслав проводять зустрічі зі студентською молоддю. Так, 7 березня 2023 року кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання Оксана Костенко та доктор філософії у галузі історії, заступник завідувача кафедри з міжнародної роботи, доцент Роман Коцур запросили поспілкуватися зі студентами І курсу факультету фінансово-економічної і професійної освіти УГСП начальницю Пенсійного фонду України в Переяславі Тетяну Бугай.

Зустріч відбулася в рамках проведення лекції з дисципліни «Трудове право України». До неї долучилися здобувачі спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 051 «Економіка», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування».

Студентів ознайомили з цікавою інформацією щодо легалізації заробітної плати, роботи веб-порталу Пенсійного фонду України та реформування пенсійної системи.

Метою таких зустрічей є формування розуміння у молодого покоління відповідального ставлення до свого майбутнього.

У ході розмови Тетяна Олексіївна висвітлила вплив реформ, які вже сьогодні відбуваються у сфері пенсійного забезпечення, на покращення соціального захисту різних категорій громадян.

Було зосереджено особливу увагу на втраті соціальних гарантій найманими працівниками у разі зайнятості в тіньовому секторі економіки та отримання заробітної плати в «конверті».

У ході зустрічі обговорювалися основні аспекти та переваги запровадження другого рівня пенсійного забезпечення – накопичувальної системи, зокрема, відзначено перспективу щодо появи стимулу для громадян отримувати легальні заробітні плати, з яких сплачуються внески.

Студенти запитували про умови пенсійного забезпечення громадян, які працюють за кордоном, набуттям такими особами страхового стажу шляхом добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.

Зацікавленість молоді під час цієї зустрічі свідчить про те, що пенсійне майбутнє їм не байдуже. Юні слухачі мали змогу одержати чіткі і зрозумілі відповіді на всі запитання, які їх цікавили. Так, студенти переконалися – щоб мати гарантований достаток на схилі літ, про це слід подбати замолоду. А для розширення своїх знань з пенсійної тематики підростаючому поколінню рекомендовано використовувати електронний ресурс веб-порталу Пенсійного фонду України.

 

Пресцентр кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання

Категорії