Як магістри-психологи підвищують свою наукову активність: дайджест зустрічей

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Як магістри-психологи підвищують свою наукову активність: дайджест зустрічей

Протягом навчального семестру здобувачі-психологи факультету історичної і соціально-психологічної освіти, що навчаються за освітньою програмою «Консультативна психологія» підвищують свою наукову активність. Які заходи відвідали наразі?

Зустріч магістрантів з директором бібліотеки

24 лютого 2023 р. на платформі «Microsoft Teams» відбулася зустріч здобувачів освітньої програми «Консультативна психологія» (тут і надалі – психологів-магістрів ФІСПО – прим.авт.) з директоркою бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ольгою Шкирою.

Магістранти були поінформовані про діючі фонди наукової, навчально-методичної та художньої літератури книгозбірні, поглибили свої знання про функціонування читальних залів, науково-бібліографічних та інформаційно-довідкових відділів бібліотеки. Також увага здобувачів була сфокусована на ознайомленні з ресурсами і послугами бібліотеки, представлених на веб-сайті книгозбірні.

Здобувачам було продемонстровано специфіку роботи з репозитарієм, електронним ресурсом, періодичними виданнями та науковими працями викладачів психології з УГСП. Також вони дізналися про культурно-просвітницькі заходи, ініційовані бібліотекою, та можливості участі в них.

Наостанок магістранти, майбутні психологи, переконалися у сучасних можливостях бібліотеки УГСП, доступності інформаційних ресурсів для підготовки до занять та написання дипломної роботи. Ними було визначено коло запитань для наступної зустрічі.

Зустріч магістрантів з методистом навчально-наукового центру забезпечення якості освіти УГСП

21 березня 2023 р. на платформі «Microsoft Teams»  відбулася зустріч здобувачів освітньої програми «Консультативна психологія» з методистом Центру забезпечення якості освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Аллою Деречею.

Варто зазначити, що за своєю освітньою програмою здобувачі вивчають таку дисципліну як «Академічна грамотність та доброчесність», яка сприяє набуттю компетентностей академічного письма, дотриманню етичних принципів і правил, якими повинні керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності, з метою забезпечення довіри до результатів навчання та досягнень.

У ході зустрічі магістрантів ознайомлено з Бухарестською Декларацією з етичних цінностей та принципів вищої освіти в Європейському просторі. Обговорено фундаментальні цінності академічної доброчесності: довіра, справедливість, повага, сміливість тощо. Визначено міру відповідальності і покарання за порушення принципів академічної доброчесності. Ознайомлено з Положенням, Кодексом та Декларацією про дотримання академічної доброчесності, останній документ – власноруч підписано кожним здобувачем і науково-педагогічним працівником УГСП.

На зустрічі було повідомлено про порядок перевірки кваліфікаційних робіт на наявність ознак академічного плагіату; системи перевірки текстів на унікальність («Unicheck», «StikePlagiarism.com»); процедуру проходження перевірки (подача персональної заяви, оприлюднення рішення експертної групи кафедри, отримання результатів перевірки), можливостей підвищення відсотка унікальності тексту; допустимі норми схожості та цитувань.

У результаті зустрічі магістранти переконалися, що академічна грамотність є запорукою якісної освіти, яка забезпечується дотриманням норм академічної доброчесності, що є морально-етичним кодексом всього цивілізованого наукового й освітнього співтовариства, дотримуватися і відповідати якому намагається і наша Альма-матер.

Зустріч магістрантів з консультантом психолого-медико-педагогічної служби УГСП

23 березня 2023 р. на платформі «Zoom» відбулася зустріч здобувачів освітньої програми «Консультативна психологія» (з консультантом психолого-медико-педагогічної служби Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяною Кузьменко.

Найперше, магістрантів було ознайомлено з провідною місією служби, яка здійснює психологічний супровід учасників навчально-виховного процесу УГСП, сприяє особистісному зростанню і професійному становленню здобувачів та надає психосоціальну підтримку у складних життєвих ситуаціях. Магістрантам нагадали про можливості реалізації їхнього права – скористатися різними видами послуг служби: індивідуальні психологічні консультації; групові форми роботи (бесіди, відеолекторії, тренінги); психологічна література та фільми; поради психолога у тематичних рубриках сайту університету.

Консультантом було озвучено законодавчі акти, які регламентують її діяльність та етичні принципи надання допомоги: компетентність, конфіденційність, захист інтересів клієнта тощо. Здобувачів повідомлено про функціонування послуги «Скринька довіри» в оф-лайн і он-лайн режимі. Також обговорено перспективи співпраці: можливості проходження навчально-виробничої практики на базі служби та інтервізійних / супервізійних зустрічей з магістрантами як майбутніми психологами-консультантами.

 

Пресцентр кафедри психології

Недавні записи

Категорії