Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > На спеціальності «Дошкільна освіта» відбувся традиційний день відкритих дверей – розповідаємо як це було

У четвер, 6 квітня 2023 року, кафедра психології і педагогіки дошкільної освіти факультету історичної та соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі провела День відкритих дверей. Профорієнтаційні заходи, зважаючи на буремний час в якому ми живемо, відбувалися в змішаному форматі – он-лайн та наживо.

«Уже зовсім скоро закінчення навчального року, випускники закладів освіти різних освітніх рівнів стануть перед вибором закладу освіти для підвищення фахового зростання, а колишні школярі – вибором майбутньої професії. Звісно – це відповідальний крок у житті кожної людини, бо на шляху до поставленої мети – стати здобувачами освітньо-професійних програм бакалавра та магістра необхідно невпинно працювати над саморозвитком та самоорганізацією, щоб виконати всі умови вступу до закладів вищої освіти», – кажуть на кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти, де зустрілися з майбутніми вступниками: випускниками ліцеїв, професійно-педагогічних коледжів України; бакалаврами, які завершують навчання та мають намір продовжити здобувати освіту за освітнім рівнем «Магістр дошкільної освіти», а також працівниками закладів дошкільної освіти, які працюють на посаді вихователя і потребують професійного зростання, або мають намір перекваліфікуватися, щоб здобути фахову освіту.

У ході проведення завідувачка випусковою кафедрою докторка психологічних наук, професорка Лариса Калмикова розповіла учасникам зібрання про здобування фаху дошкільної освіти в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, що розкриває перед випускниками багато можливостей для професійного розвитку та кар’єрного зростання: працевлаштування в закладах дошкільної освіти різних форм власності, приватна практика сімейного вихователя; продовження професійного зростання, здобування ступенів бакалавра, магістра, доктора філософії, доктора наук; здійснення наукових досліджень та удосконалення своїх професійних навичок. Також професорка звернула увагу на особливості формування професійних компетентностей здобувачів дошкільної освіти на сучасному етапі та розповіла про потенціал висококваліфікованого професорсько-викладацького складу кафедри.

Надалі заступник відповідального секретаря приймальної комісії Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидат історичних наук, доцент Василь Якуба повідомив порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти бакалаврського рівня в 2023 році на основі повної загальної освіти, на базі фахового молодшого бакалавра та молодшого спеціаліста. У режимі діалогу та в чаті відповів на всі поставлені запитання вступниками та їхніми педагогами. Його заступник, кандидат педагогічних наук, доцент Олег Хищенко, після пояснення правил вступу здобуття магістерського рівня в 2023 році на основі ОР бакалавра та бакалавра Дошкільної освіти, на базі магістра, спеціаліста з іншої галузі знань, відповів на чисельні запитання та наголосив на необхідності слідкувати за подальшою інформацією приймальної комісії.

Натомість представник деканату кандидатка філософських наук, доцентка Тамара Андреєва розповіла про факультет історичної і соціально-психологічної освіти (до якого належить спеціальність – прим.авт.), традиції та досвід підготовки здобувачів освітнього рівня «Бакалавра» та «Магістра».

Слід зауважити, під час зустрічі першокурсники спеціальності 012 Дошкільна освіта розповіли майбутнім абітурієнтам про переваги спеціальності з-поміж інших професій. Гості мали можливість візуально сприймали життя сковородинівців переглядаючи відеоконтент.

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи