Викладачка Любов Лохвицька долучилася до впровадження нового електронного застосунку «Віздом: Світ емоцій»

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Викладачка Любов Лохвицька долучилася до впровадження нового електронного застосунку «Віздом: Світ емоцій»

У позаминулу середу, 26 липня 2023 року, відбулася перша зустріч у рамках презентації безкоштовного електронного застосунку «Віздом: Світ емоцій» для підтримки соціально-емоційних потреб дітей старшого дошкільного віку. З-поміж запрошених до участі міжнародних експертів та українських фахівців в галузі дошкільної освіти УГСП представляла кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Любов Лохвицька.

Захід відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки України, Державної установи «Український інститут розвитку освіти» у партнерстві з міжнародною організацією Better Kids. З вітальним словом виступили керівник Українського інституту розвитку освіти Олександр Ворохаєв й  головний спеціаліст відділу дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Олена Швачова. Зустріч модерувала кандидат педагогічних наук, доцент, начальник відділу дошкільної освіти УІРО Ольга Косенчук.

У ході зустрічі генеральна директорка та засновниця організації Better Kids Ондін Буллот розповіла, що наразі електронний застосунок «Віздом: Світ емоцій» успішно діє в 21 країні світу. Комплексне соціально-емоційне навчання дітей забезпечується через застосування інтерактивних цифрових ігор для розпізнавання та управління емоціями, використання вправ на усвідомлене дихання тощо. Перше знайомство із застосунком мало на меті розкрити його управлінсько-методичний кейс. Попереду учасників заходу чекає низка зустрічей впродовж серпня місяця, наступна з яких відбудеться 16 серпня 2023 року, де презентуватиметься його психологічний кейс.

Як зазначає Любов Василівна отримані матеріали будуть імплементовані в робочі програми освітніх компонентів «Дошкільна педагогіка», «Психолого-педагогічний супровід морального виховання дошкільників» та ін. для здобувачів освіти зі спеціальності 012 Дошкільна освіта факультету історичної і соціально-психологічної освіти нашого університету.

«Користуючись цим застосунком, педагоги, а також батьки дітей старшого дошкільного віку матимуть доступ до інтерактивних цифрових ігор, ігор з доповненою реальністю, медитацій та роздруківок», – стверджують розробники гри «Віздом: Світ емоцій» та додають, що, застосовуючи ці матеріали щодня, дитина зможе легко керувати сильними емоціями, будувати дружні стосунки та впевнено досягати поставлених цілей.

Безпосередньо ознайомитися з новим безкоштовним електронним застосунком можна тут: https://bit.ly/3Yq2Lh7

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії