Магістрантки ФІСПО Олена Вакуленко і Світлана Сєдих провели натхненний і ресурсний тренінг для педагогів Переяславської гімназії №3

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології > Магістрантки ФІСПО Олена Вакуленко і Світлана Сєдих провели натхненний і ресурсний тренінг для педагогів Переяславської гімназії №3

У серпні 2023 року в Переяславській гімназії № 3 був оголошений продуктивний місяць для вчителів, що передував підготовці до Дня знань та початку нового навчального року. Директор навчального закладу, надталановитий і харизматичний педагог-біолог Володимир Кондусь дбає про психологічний стан кожного вчителя, творчу атмосферу в колективі, тому й звернувся до кафедри психології факультету історичної та соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі із запитом наживо провести натхненний і ресурсний тренінг з метою трішки активізувати, підбадьорити й налаштувати педагогів на працю, укріпитися ресурсно в умовах війни.

Завдячуючи кандидату психологічних наук Світлані Герасіній здобувачі з її академічної групи, потенційні психологи не змогли лишитися осторонь, адже теми, які вони досліджують наразі є важливими для суспільства і особливо для людей допоміжних професій. Узгодивши теми магістрантки Олена Вакуленко і Світлана Сєдих погодилися особисто приїхати і провести тренінги. Кажуть, для них особливо важливо мати фізичний контакт з людьми, бачити обличчя, мати живе спілкування, відчувати емоції, посмішки, обійми.

«Актуальними для вчителів гімназії виявилися теми емоційних станів, як їх виявляти, розпізнавати та вміти трансформувати у ресурсний стан; Self Skills-техніки розвитку сучасної особистості, здатність себе опановувати у стресових ситуаціях, усвідомлювати свій потенціал, мобілізуватися на життєву задачу та дбати про себе», розповідають Олена та Світлана додаючи, що зустріч була неймовірно теплою та продуктивною.

Разом з тим Володимир Кондусь розповів про проєкти в яких гімназія бере активну участь і навіть перемагає, співпрацю з відомими людьми та вплив цих заходів на морально-духовне становлення школярів. Загальновідомо, що гімназія вже 13 років сортує сміття, отримує винагороди та корисне приладдя для школи, займає І місце по вихованню у дітей  екологічної грамотності,. Гімназія займає призові місця з учнями в проєктах.

«Наше знайомство з педагогічним колективом було не менш цікавим, адже ми змогли розповісти про емоційну грамотність, як справлятися зі стресом, які особливі навики має кожен з нас і як їх розвивати. І не менш важливими були вправи, які продемонстрували достатню стресостійкість наших вчителів. Особливою вдячністю і зацікавленістю було те, що викладачі підходили особисто з питаннями: як зробити дітей розкутішими після онлайн навчання, підсилити навчальну мотивацію, цікаво провести День знань тощо», продовжують розповідь сковородинівські магістрантки.

Навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі дає можливість не тільки отримати фахові знання, а й можливість їх застосування, взяти участь у різних заходах, програмах тощо. Сковородинівки щасливі і задоволені від того, що їх зусилля і знання приносять корись іншим.

Пресцентр кафедри психології

Категорії