Магістрант-психолог Олександр Черкас тренував культуру мовлення студентів УГСП: про що свідчать відгуки учасників

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології > Магістрант-психолог Олександр Черкас тренував культуру мовлення студентів УГСП: про що свідчать відгуки учасників

У четвер, 21 вересня 2023 року, магістрант освітньої програми «Консультативна психологія» Олександр Черкас провів тренінгове заняття «Психологія культури мовлення». Переповідаємо усі деталі зібрання та ділимося враженнями учасників.

Повідомляється, що усі учасники тренінгу від другокурсників до магістрантів-випускників і викладачів занурилися в сакральні глибини розвитку рідної мови, пройшлися тяжким маршрутом становлення української мови; ознайомилися з базовими постулатами сучасної риторики та ораторського красномовства з позицій теорії спілкування і комунікації, вербальних мовленнєвих і психосемантичних невербальних засобів, новітніх уявлень про грамотні наукові тексти, усталеної на сьогодні риторичної культури.

Більше ніж звичайна розповідь можуть розповісти відгуки безпосередніх учасників:

«Мені сподобалося те, що студенти піднімають важливе питання щодо мови; що українці усвідомлюють той факт, що рідна мова важлива і відіграє значущу роль у житті українців, а також потужно впливає  на  розвиток та процвітання нашої держави, тому це дуже добре, що ми про це говоримо у вищих навчальних закладах»

Юлія Канівець, студентка 2 курсу факультету української та іноземної філології

«На тренінгу я дізналася багато цікавого про українську мову, її різноманітність та історію. Тренер цікаво подав інформацію з використанням винахідливих міні-ігор, відео та презентацій. Була рада побачити свідомого українця, який поширює українську культуру. На мою думку, таких заходів має бути ще більше. Також, на цьому тренінгу, я виділила для себе декілька нових джерел для кращого пізнання рідної мови, за що я також дуже вдячна Олександру. Із задоволенням відвідала б ще такі заходи»

Віра Глоба, студентка 3 курсу факультету історичної і соціально-психологічної освіти

«Тренінг був неймовірно цікавим, мені сподобались інтерактивні завдання та комунікація з абсолютно усіма учасниками конференції. Я дізналась багато нового і від душі посміялась. Дякую Вам!»

Дарина Харченко, студентка 2 курсу факультету української та іноземної філології

«Супер цікавий, змістовний та інформативний тренінг. Із задоволенням відвідала би ще раз такий захід. Вдячна вам за запрошення!»

Діана Лила, студентка 2 курсу факультету української та іноземної філології

«Тренінг мені сподобався. Олександр Черкас цікаво подавав інформацію та наводив приклади. Відео, яке розповідало про становлення української мови було захоплюючим. Із задоволенням б послухала щось з подібної проблематики ще раз»

Юлія Петренко, студентка 2 курсу факультету української та іноземної філології

«Дуже сподобалась тепла та дружня атмосфера тренінгу. Приємно здивувала оригінальність та купа достовірних, а головне цікавих історичних фактів про боротьбу української нації за нашу рідну українську мову та Самостійну Соборну Українську Державу»

Олексій Малишко, студент 2 курсу факультету української та іноземної філології

Важливим є те, що учасникам вдалося потренуватися у розумінні місцевих говірок, архаїзмів та неологізмів. Взяти участь у вікторинах, позмагатися у кмітливості і винахідливості грамотно спілкуватися, висловлювати думку і досягати порозуміння у мовленнєвому діалозі.   

 

Пресцентр кафедри психології

Недавні записи