Науковець Іван Коновальчук завітає до УГСП аби розповісти сковородинівцям про інтеграцію європейських та українських практик інклюзивної освіти

Соціально-психологічний факультет > Анонси кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Науковець Іван Коновальчук завітає до УГСП аби розповісти сковородинівцям про інтеграцію європейських та українських практик інклюзивної освіти

У середу, 1 листопада 2023 р. об 11:40 на кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти факультету педагогічної освіти, психології і соціальної роботи Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться гостьова лекція доктора педагогічних наук, завідувача кафедри дошкільної освіти і педагогічних інновацій Житомирського державного університету імені Івана Франка Івана Коновальчука.

Захід стане можливим у межах реалізації загальноуніверситетської програми «Запрошені професори» та реалізації інноваційних підходів в дошкільній освіті і відбудеться на платформі Microsoft Teams.

Повідомляється, що лекція на тему «Інтеграція європейських та українських практик інклюзивної освіти». Анонсують, що лектор поділиться досвідом реалізації українсько-італійських проектів з інклюзивної освіти в Житомирському державному університеті імені Івана Франка.

Коновальчук підготував 2-ох кандидатів педагогічних наук, є науковим керівником трьох студентів – призерів Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності Дошкільна освіта». Автор понад 130 наукових та навчально-методичних праць.

Поза іншим Іван Іванович є дійсним член Академії міжнародного співробітництва з креативної педагогіки «Полісся», координатором Міжвідомчої науково-дослідної лабораторії Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України й ЖДУ імені Івана Франка «Теорія і практика підготовки майбутніх учителів до педагогічної дії»; учасником ІІІ-ї, ІV-ї та V-ї Міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти» (Київ, 2012; 2013; 2014); виконавцем італійсько-українських проектів співробітництва (2015-2018 р.); членом науково-методичної комісії із загальної та професійної освіти (підкомісія 012 Дошкільна освіта) Науково-методичної ради МОН України з розроблення стандартів вищої освіти України (2016 р.); членом конкурсної комісії МОН України з відбору проектів підручників для 1-3 класів закладів загальної середньої освіти (2018 р.); член спеціалізованих вчених рад Д 14.053.01 при ЖДУ імені Івана Франка, Д 20.051.01 у ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Приходьте аби послухати змістовну лекцію науковця, інтереси якого охоплюють теоретичні та технологічні засади реалізації інновацій у закладах дошкільної і загальної середньої освіти, організацію інклюзивної освіти дітей з особливими потребами, формування інноваційної компетентності педагогів, проектування інноваційних технологій розвитку, соціалізації та виховання дошкільного та молодшого шкільного віку.

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії