«Українська сім’я в умовах війни»: викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи взяли участь у круглому столі

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи > «Українська сім’я в умовах війни»: викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи взяли участь у круглому столі

У четвер, 9 листопада 2023 року, за ініціативи Яготинського інституту ПРАТ «ВНЗ» МАУП», у рамках підписаної нещодавно угоди про співпрацю, викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи та кафедри психології факультету педагогічної освіти, психології і соціальної роботи Університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь у круглому столі «Українська сім’я в умовах війни».

Спершу з теплим привітанням до усіх гостей звернулася директорка  Яготинського інституту ПРАТ «ВНЗ» МАУП кандидат філософських наук, доцент і доктор філософії в галузі освіти Тамара Чорноштан. Запрошуючи присутніх обговорити проблематику, вона створила атмосферу для важливих діалогів та обміну ідеями між всіма учасниками.

Серед запрошених гостей, які взяли участь у заході, були представники різних сфер діяльності, зокрема директорка центру соціальних служб Яготинської міської ради Тетяна Яринич, керівник Яготинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бориспільському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Людмила Ткаченко, начальниця служби у справах дітей та сім’ї  Яготинської міської ради Лідія Михайліченко, начальниця відділу праці та соціального захисту населення апарату Яготинської міської ради Наталія Коверник й начальниця Яготинського відділу Бориспільської філії КОЦЗ Оксана Рибак.

Крім того, учасниками круглого столу стали представники Яготинського інституту ПРАТ «ВНЗ» МАУП», а саме кандидат історичних наук, заступник директора з наукової роботи Яготинського інституту ПРАТ «ВНЗ» МАУП» Сергій Михайленко, завідувач кафедри соціальної роботи Яготинського інституту ПРАТ «ВНЗ» МАУП» Євгеній Чорноштан, кандидат політичних наук, доцент кафедри  соціальної роботи Яготинського інституту ПРАТ «ВНЗ» МАУП» Михайло Гордієнко.

Представники кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи виголосили у рамках зібрання змістовні промови. Приміром, завідувачка кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Неля Перхайло розкрила тему «Сім’я перед екзистенційними викликами війни». Кандидат педагогічних наук, доцент Лідія Гуцуляк поділилася висновками про «Домашнє насильство крізь призму війни». Кандидат педагогічних наук, доцент Ліана Яценко висвітлила «Гендерні проблеми сім’ї в умовах війни», а старша викладачка кафедри соціальної роботи та психології Олена Литвишко представила «Деструктивні впливи війни на соціалізацію дитини в сім’ї».

Не менш цікавими були виступи представників кафедри психології. Завідувачка кафедри Олена Руденко розкрила «Специфіку психологічної допомоги військовим та членам їх родин в умовах громади(з досвідом роботи центру психологічної реабілітації Мальфа Хаб)», а кандидат психологічних наук, доцент Світлана Герасіна висвітлила тему «Соціально-психологічний супровід родини в умовах стресу і війни».

Також важливо відзначити активну участь студентів, які не лише долучилися до обговорення, а й задавали численні запитання доповідачам. Їхні допитливість та зацікавленість сприяли глибшому розумінню представлених тем і забезпечили плідний обмін ідеями між академічною громадою та молоддю. Ця взаємодія студентів та експертів додала заходу не лише навчального, але й інтелектуального та динамічного характеру.

 

Пресцентр кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи та психології

Недавні записи

Категорії