Навчання після 40 й нові горизонти життя: викладачі, здобувачі та випускники поділилися враженнями й спогадами до Дня студента

Соціально-психологічний факультет > Вітання > Навчання після 40 й нові горизонти життя: викладачі, здобувачі та випускники поділилися враженнями й спогадами до Дня студента

Сьогодні, 17 листопада 2023 року, відзначається Міжнародний день студентства людей, які роблять перші свідомі дорослі кроки у житті, виявляють неабиякий ентузіазм, декларують своє прагнення до змін і готовність формувати світ навколо, будувати країну й життя своєї мрії. Саме студентські роки закладають основу для майбутніх досягнень і карєрного зростання.

Щоденно студенти відкривають для себе нові можливості, щиро діляться емоціями, шукають ключі до власної ідентичності.

Для майбутніх психологів цей період становить ключовий етап у їхньому житті та професійному зростанні. Під час навчання відбувається не лише накопичення теоретичних знань, але й формування особистості та вдосконалення професійних навичок. Здобувачі-психологи вчаться не лише розуміти людей, а й вносити позитивні зміни в їхнє життя. Цей період важливий не лише для засвоєння психологічних аспектів, але й для розвитку емпатії, здатності подолати стереотипи та відкривати красу людської душі.

У Міжнародний день студента, вам відкривається унікальна можливість поринути у навчальний світ, прислухатися до голосів тих, хто створює атмосферу студентського життя – студентів і викладачів. Їм слово:

Магістрантка кафедри психології, групи П-2пмз Марія Сабадаш не лише поділилась своїми враженнями від студентських років, але й розкрила таємниці того, що для неї є найціннішим у цьому неповторному періоді:

«Студентські роки для мене – це безмежна можливість відкривати нові горизонти кожен день. Кожна пара – це не просто урок, а шанс розширити свої знання. Найбільш цінним для мене в цей період є це зустрічі з дивовижними людьми, які стають не лише приятелями, а й другою родиною. Спільне навчання, вечірки, теплі розмови – це все, що формує неповторний студентський досвід. Кожне спогадування про ці роки наповнює моє серце радістю та вдячністю за всі неймовірні можливості та пригоди».

Студентка кафедри психології з групи П-31 Анастасія Гурт розглядає студентські роки як захопливий та неймовірний період у своєму житті. Вже вдруге вона занурюється у цю освітню подорож, а порівняння перших та других років додає нові контури її студентському досвіду:

«Вперше я була цілком занурена в студентські пригоди, а зараз, бувши на другому етапі, я поринула у свідоме навчання, тому ці студентські роки відрізняються більшою жагою до знань, адже є чітке розуміння цінності цього часу та тих знань які дають викладачі».

Важливим елементом для студентки є не лише навчання, але й взаємодія з викладачами кафедри психології. Вона відзначає, що вони не лише мотивують, але й надають значущу підтримку, що є рідкісним та надзвичайно цінним аспектом для студентів у їхньому університетському житті.

Як бути студенткою, коли тобі більше ніж 40 років, з великим ентузіазмом розповіла магістрантка кафедри психології Наталія Салівон.

Салівон зазначає, що їй безмежно подобається цей досвід, адже друга вища освіта психолога, яку вона наразі отримує, дала можливість зрозуміти саму себе, свої потреби і бажання, бачення розвитку майбутнього.

Наталія підкреслює легкість та задоволення, які вона відчуває, обираючи свій шлях вивчення психології навіть у зрілому віці:

«Можу впевнено сказати, що два роки навчання в Університеті Григорія Сковороди – найбільш насичені за все моє життя». Також магістрантка підкреслила, що заочна форма навчання вимагає багато самодисципліни та паралельної роботи, але для Наталії саме це робить її студентські роки ще більш цінними. Принагідно магістрантка розкрила таємниці ефективного учіння в дорослому віці, відзначаючи цінність труднощів у процесі отримання нових знань.

«Навчаючись в Університеті, знайшла спільноту, яка теж, як і я, живе, обожнюючи світ Психології – це наші викладачі та однокурсники! Вдячна долі за знайомство з ними. Тому, якщо ви ще вагаєтеся чи йти навчатися у дорослому віці – робіть це і відкривайте для себе світ Дорослої освіти».

Магістрантка кафедри психології з групи П-2пм Марія Пащенко поділилась своїм досвідом та висловила вдячність за унікальні можливості, які їй надано під час навчання:

«Протягом навчання я отримала не лише теоретичні знання, але й практичні навички, які виявилися надзвичайно корисними, а професійна експертиза та допомога колективу сприяли моєму зростанню як спеціаліста в галузі психології. Особливо я хочу відзначити Транзактний аналіз – Світлани Греасіної, Андрагогіка – Леоніда Ніколаєва, КПТ – Оксани Руденко, Реабілітаційна діяльність – Зої Гуріної, які зробили вагомий внесок у моє навчання та розвиток. Навчання в магістратурі стало важливим етапом у моєму професійному та особистому розвитку. Безмежно дякую всім викладачам за терплячість, професіоналізм та відданість навчанню».

Досвідчений викладач та доцент кафедри психології Леонід Ніколаєв, описує свої неперевершені спогади про студентські роки, які він пройшов в легендарному Міжнародному дитячому центрі «Артек», де вперше вступив у світ педагогічної діяльності як педагог-організатор.

«Студентство стало для мене потужним стартом у доросле життя. На відміну від традиційних вишів, в «Артеці» не було довгих канікул, натомість – щоденна практика, яка часом давала більше, ніж підручники. Ніколи не забуду щирі диспути й дискусії з викладачами, навіть суперечки, які завжди приводили до істини. А театралізовані вечори у палаці творчості подарували велику кількість незабутніх».

Також, Леонід Олегович розповів, що ще на випускному курсі йому вдалося приєднатися до колективу рідної кафедри психології, отримавши визнання своїх зусиль та відданості психологічній науці.

Завершуючи свій коментар, доцент надав побажання молодим студентам та закликав до натхнення та завзяття на цьому захопливому етапі їхнього життя:

«Цінуйте студентські роки, насолоджуйтеся кожною миттю цієї неповторної пори, адже саме зараз формується ваше майбутнє. Тож натхнення та завзяття».

Завідувачка кафедри психології, Оксана Руденко, розкриває п’ять золотих років свого студентства, де гітара стала її вірним супутником:

«Мої студентські роки пройшли в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, в цей час у моєму житті з’явилася гітара. Відтоді вона зі мною скрізь і завжди, а її м’які акорди супроводжують мене вже багато років.

Пам’ятаю три чудові місяці у ролі музичного керівника у таборі на морі. Спільні дні купання та співання з дітьми стали часткою безтурботного літа, наповненого сміхом і радістю. Як солістка Народного ансамблю з сопілкою в руках, ми подорожували Україною та за її межами, отримуючи аплодисменти глядачів, які досі лунають у моїх вухах – це незабутнє враження.

У вільний час ми грали в теніс, а навіть вдавалося обіграти професійних спортсменів. Ці студентські роки принесли неймовірні спогади та враження, які лишаються частиною моєї життєвої подорожі».

Студентське життя, яке описала Оксана, було вільним від комендантських годин, наповненим цілодобовими обговореннями планів під зірками навколо вогнища.

Цей період для неї не був лише часом розваг і дружби, а й часом креативних виявів – від написання сценаріїв для концертів до шиття костюмів та підготовки реквізиту. Завдяки цим рокам, що били ключем, вона отримала неймовірні емоції, друзів і назавжди закарбувала чудові спогади у своїй пам’яті.

Свято студентства – це чудове нагадування про чарівну епоху молодості, сповнену ентузіазмом, енергією та безмежними можливостями. Бажаємо, щоб цей період вам подарував найбільше яскравих вражень, відкриттів та досягнень.

Нехай процес навчання приносить вам не лише знання, але й радість та задоволення. Кожен новий день нехай приносить нові можливості для здобуття знань, власного досвіду та цікавих знайомств. Нехай ваше прагнення змінювати світ на краще служить щоденним натхненням рухатися вперед.

Бажаємо успіхів у навчанні та творчості! Нехай це свято наповнить ваші серця радістю та вірою у власні сили, вкладаючи вас енергією досягнення нових висот.

 

Пресцентр кафедри психології

Недавні записи

Категорії