У Польщі відбулася серія семінарів та лекцій Ольги Шапран у рамках міжнародного обміну: які перспективи подальшої співпраці

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > У Польщі відбулася серія семінарів та лекцій Ольги Шапран у рамках міжнародного обміну: які перспективи подальшої співпраці

З 25 жовтня по 8 листопада 2023 року,  на запрошення транснаціональної фундації ADRA, завідувачка кафедри освітології та педагогічної інноватики, професорка Ольга Шапран провела серію семінарів та лекцій у Польщі. Нині розповідає про цей досвід пресцентру соціально-психологічного факультету.

Повідомляється, що проведені професоркою заняття глибоко занурювали слухачів у проблематику булінгу серед дітей, мобінгу серед дорослих. Також у ході зустрічей аналізували питання отримання освітніх послуг в Польщі та порівняльні аспекти освіти в українських та польських університетах.

«Одним із ключових аспектів виступів була процедура взаємного зарахування освітніх компонентів різних програм, що викликала особливий інтерес серед слухачів. Учасники заходів активно ділилися власним досвідом щодо вирішення освітніх викликів та обмінювались ідеями щодо покращення системи освіти в обох країнах. Важливою рисою освітніх взаємодій стало те, що тематика занять визначалася самими слухачами, дозволяючи зорієнтувати увагу на конкретні питання, які варто обговорити та вирішити», – коментує Ольга Іллівна та додає, що така практика взаємодій у сфері освіти з переселенцями з України та мешканцями Польщі є системною і, згідно з планами, передбачає укладення Угоди про взаємну співпрацю.

Залишаючи враження від подорожі, Ольга Шапран підкреслює глибоку радість від взаємодії з українськими громадянами, які тимчасово перебувають у Польщі:

«Наша співпраця з науковою польською спільнотою була не тільки тісною, але й надзвичайно плідною. Я відчуваю радість від нашого спілкування та плідної роботи з колегами. Це був неймовірний досвід, який залишив приємні враження».

Цей цінний досвід не лише підкреслює важливість об’єднання в освітній сфері, але й стає значущим етапом у встановленні тісних взаємозв’язків між учасниками та формуванні спільних цілей.

З оптимізмом сподіваємося, що міжнародні об’єднання будуть продовжувати наповнювати освітній та науковий простір свіжими ідеями та новаторськими підходами, сприятимуть їх розвитку. Нехай цей вагомий досвід служить міцним мостом для спільного зростання та обміну культурним досвідом.

 

Пресцентр соціально-психологічного факультету

Категорії