На кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти СПФ відбувся передзахист аспірантки Стефанії Доброскок: деталі дискусії психологів і психолінгвістів про комунікаційну толерантність

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > На кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти СПФ відбувся передзахист аспірантки Стефанії Доброскок: деталі дискусії психологів і психолінгвістів про комунікаційну толерантність

Днями на кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти соціально-психологічного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулося жваве обговорення дисертаційного дослідження аспірантки Стефанії Доброскок на тему «Психологічні особливості розвитку комунікативної толерантності майбутніх психологів». Розповідаємо, як це було.

У обговоренні й дискутуванні взяли участь шість докторів психологічних наук, професорів, а також вісім кандидатів психологічних наук, доцентів, професорів й доктор філософії PhD – викладачі кафедри та запрошені гості. Учасники зібрання відмітили наукову новизну й практичну значущість проведеного дослідження, високо оцінили наукові досягнення здобувача.

Присутні науково-педагогічні працівники одностайно наголосили на тому, що тренінг «Комунікативна толерантність майбутнього психолога», розроблений Стефанією Сергіївною, є корисним не тільки для студентів, а й стане у нагоді викладачам закладів вищої освіти, зокрема Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Основним дискусійним питанням стала потреба розмежувати такі поняття, як «комунікація», «інтеракція» і «спілкування» з огляду на вияв у відповідних реальних процесах толерантності.

Обговорену роботу незабаром буде подано на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 053 Психологія 05 Соціальні та поведінкові науки. Наразі задекларовано те, що дисертація містить результати власних досліджень, а використання ідей та результатів і текстів інших авторів мають посилання на відповідне джерело.

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії