Викладачка Світлана Герасіна стала учасницею проєкту «Шлях Стійкості»: пройшла навчання тренерів груп «Рівний – Рівному» для роботи з українськими ветеранами

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології > Викладачка Світлана Герасіна стала учасницею проєкту «Шлях Стійкості»: пройшла навчання тренерів груп «Рівний – Рівному» для роботи з українськими ветеранами

З 5 по 7 лютого 2024 року кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології соціально-психологічного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі Світлана Герасіна стала учасницею проєкту «Шлях Стійкості» й пройшла навчання тренерів груп «Рівний – Рівному» у Львові для роботи з українськими ветеранами під егідою Міжнародної організації з міграції (МОМ) за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Як розповідає Світлана Вікторівна, задля участі вона успішно пройшла конкурсний відбір із 240 заяв у команду з 25 осіб, чому сприяв її досвід проведення Груп взаємодопомоги. Безпосередня програма семінару була націлена на підготовку тренерів/-ок, з метою проведення подальшого навчання для ветеранів/-ок, членів їхніх родин, членів родин загиблих з надання послуг у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за принципом «Рівний – Рівному».

Локацією для тренінгу стало найколоритніше українське місто Львів, де культурно-рекреаційний променад вечірнім містом збагатив процес навчання. Велична пам’ятка архітектури, аристократичний готель «Жорж» об’єднав мультипрофесійну спільноту: психологів, психотерапевтів, психіатрів, юристів, фахівців соціальної сфери та керівників Ветеранських центрів з різних регіонів України. Київщину презентували представники Переяслава і Білої Церкви.

Тренерами були  док. Джошуа Креймейер, професор магістерської програми з питань психічного здоров’я у Християнському Університеті (США, Колорадо); лектор Міжнародного інституту післядипломної освіти в Києві; досвідчений психотерапевт у практиці медичних закладів Міністерства у справах ветеранів США, має власний бойовий досвід (Косово, Афганістан, Ірак) й українська експертка у сфері надання психосоціальної підтримки ветеранам/-кам і членам їхніх родин Марія Буженко (м. Дніпро), гештальт-терапевтка, досвідчений психолог у роботі з військовими.

Війна як ніщо раніше об’єднала всіх українців, ніхто не стоїть осторонь, психологи гідно тримають свій «фронт». Групи взаємодопомоги на засадах «Рівний – Рівному» є дієвим форматом взаємодії, який зцілює і наповнює життя новими сенсами, є дороговказом для реалізації нових устремлінь. Кафедра психології під патронатом Центру консультативно-ресурсної психології, лабораторії «Психологія групової роботи» та наукових шкіл здатна привнести власний науково-практичний досвід у здійснення психосоціального супроводу Груп взаємодопомоги за принципом «Рівний-Рівному» у нашому місті / районі.

 

Пресцентр кафедри психології

Недавні записи