Студентки спеціальності 012 Дошкільна освіта долучилися до І Всеукраїнського конкурсу «Державний прапор України – символ національної єдності, честі, гідності»

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Студентки спеціальності 012 Дошкільна освіта долучилися до І Всеукраїнського конкурсу «Державний прапор України – символ національної єдності, честі, гідності»

Професія вихователя закладу дошкільної освіти передбачає не тільки володіння глибокими психолого-педагогічними знаннями, а й здатністю творчо підходити до вирішення різноманітних завдань. Таку здатність продемонстрували студентки IV курсу Дарина Огородня та Аліна Шахрайчук, які долучилися до участі у І Всеукраїнському конкурсі «Державний прапор України – символ національної єдності, честі, гідності». Що здобули?

За повідомленням пресцентру кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти соціально-психологічного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі, за результатами конкурсу дівчата вибороли, відповідно, дипломи ІІ та ІІІ ступенів. Науковим керівником їх робіт є кандидат філософських наук, доцент кафедри Тамара Андреєва.

Слід зазначити, що студенти спеціальності ґрунтовно знайомляться з символікою України під час вивчення курсу «Теорія методика ознайомлення дітей дошкільного віку з українським народознавством».

«Український народ завжди любив і вшановував природу. Символами  стали соняшники, чорнобривці, маки та волошки. Український прапор, про що будуть в майбутньому розповідати наші студенти дошкільнятам – це синє небо і золоте пшеничне поле. Він має давню історію, адже ще в стародруках  зустрічається це поєднання кольорів, коли метал зображали синім кольором, а дерево жовтим. Нині він служить згуртуванню нації, і про його значення мають знати діти з дошкільного віку», –  говорить Тамара Титівна.

Вітаємо переможців та бажаємо їм нових творчих здобутків на славу рідної альма-матер та Батьківщини!

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи