На соціально-психологічному факультету «чаювали з Тарасом Шевченком» напередодні 210-річчя від дня його народження

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи > На соціально-психологічному факультету «чаювали з Тарасом Шевченком» напередодні 210-річчя від дня його народження

У п’ятницю, 8 березня 2024 року студенти та викладачі соціально-психологічного факультету, зокрема кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи та кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти об’єднали свої зусилля для проведення спільного заходу, своєрідного «чаювання» присвяченого 210-ій річниці від дня народження геніального українського поета та пророка Тараса Шевченка.

У ході заходу кандидат філософських наук, доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Тамара Андреєва та кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Олена Литвишко разом зі студентами груп ДО-21 та СР-11 «незлим, тихим словом» пошанували геніального митця.

Як зазначають організатори у програмі заходу було читання поезій Тараса Шевченка та перегляд відео фільму «Таємниці генія Шевченка», який презентує маловідомі факти з життя Великого Кобзаря, демонструє суперечливість та протиріччя у висвітленні життєвих фактів його біографії, з використанням численних архівних матеріалів, спогадів сучасників та відтворює картини та реалії життя того часу.

Особливим епізодом у сюжеті фільму є висвітлення перебування Тараса Шевченка на Переяславщині у будинку лікаря Андрія Козачковського, де тепер розташований «Музей Заповіту Тараса Шевченка». Цей факт додав заходу значущості, оскільки саме там Кобзар написав відомий в усьому світі вірш. Цікавою особливістю є те, що Тарас Шевченко у фільмі відображається як реальна, жива особистість з пристрастями, успіхами, невдачами та помилками, а не монументальний пам’ятник.

Перегляд цього фільму дозволив студентам дізнатися про нові грані особистості видатного сина українського народу.

Цей захід не лише поглибив розуміння студентів про Тараса Шевченка, а й покращив взаємодію між викладачами та студентами, підкресливши важливість вивчення і вшанування культурної спадщини. Відзначивши різноманітні аспекти життя та творчості Кобзаря, учасники події відчули не лише його велич, але й глибокий гуманізм, який залишається актуальним і донині.

 

Пресцентр соціально-психологічного факультету

Недавні записи

Категорії