«Звукорезонансна психотерапія»: випускниця Олена Сотнікова завітала до альма-матер та розповіла про вплив тибетських співочих чаш на психоемоційний стан людини

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології > «Звукорезонансна психотерапія»: випускниця Олена Сотнікова завітала до альма-матер та розповіла про вплив тибетських співочих чаш на психоемоційний стан людини

Кожен з нас добре відчуває як звуки та вібрації впливають на наш організм, психіку та психоемоційний стан в цілому. Опинившись у ситуації війни, вкотре переконалися і у силі руйнівного впливу негативних звуків. З особливою приємністю відчуваємо вплив звуків природи, музики, дзвонів, які дарують відпочинок і душевний спокій, отож силу звуку складно переоцінити.   

29 лютого 2024 року психологиня, випускниця соціально-психологічного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі Олена Сотнікова люб’язно представила свій метод – звукорезонансну психотерапію, до сеансу якого запросила викладачів кафедри психології рідного факультету. Пресцентр факультету довідався про враження від такої зустрічі.

Як стало опроявлено у ході зустрічі, тибетські чаші є надзвичайно співочими, магічними за своїм звучанням і впливом, сприяють переходу психіки на інший рівень в інший стан, за своїми спектрами подібний до внутрішньоутробного, за умови, коли мама у доброму стані, розслаблена і щаслива. Науковці довели, що діти до року, більшу частину часу проживають на Дельта-ритмах, однак літнім людям (60-80 років) цей стан майже не відомий. Саме в цьому стані запускаються механізми самозцілення та самовідновлення на всіх рівнях: фізичному, психоемоційному та енергетичному. Феномен «Дельта-ритм» найменш досліджений, водночас науковці свідчать, що у такому стані розкриваються інтуїція, нові інсайти, глибинне розуміння власної сутності, своїх цілей та задач, усвідомлення автентичності, індивідуальності та екзистенційної свободи.

Нині Олена Сотнікова віддано відточує свою майстерність, поповнює колекцію своїх терапевтичних чаш, у силі їх звучання і впливу ми переконалися. Так, 20 співочих тибетських чаш стали потужним інструментом звукової медитації, психологічної релаксації викладачів, які так як і всі українці боляче проживають трагічні події, професійно виснажуються і потребують дієвих способів психологічного відновлення.

Нині випускниця активно практикує на Черкащині, проводить як індивідуальні, так і групові сеанси, стабілізує клієнтів з панічними атаками, депресивними і тривожними розладами, психофізичними порушеннями різного спектру. Звукорезонансна терапія є чудодійним доповненням до будь-якої програми оздоровлення, добре сприймається майже кожним. Адже звуково-вібраційний масаж чашами є витонченим і трепетним дотиком до тіла і душі. Зцілювальні звуки омивають немов морські хвилі, знімаючи хвилювання в думках і напругу в тілі, наповнюючи ресурсом та життєвими силами.

 «Магічний спів тибетських чаш миттю мене занурив у стан невагомості і благодатного спокою. Дельта-ритм сакральних звуків встановив глибокий зв’язок душі і тіла. Відчуття гармонії й умиротворення заполонили, що породило впевненість і спокій, задоволення і щастя. Я внутрішньо проживала тиху й невимовну радість, яку намагалася якнайдовше зберегти, відчути розкіш такого стану, який в умовах сьогодення нелегко досягається чим би себе не тішив…», – поділилася власними відчуттями після зустрічі доцент кафедри Світлана Герасіна.

Соціально-психологічний факультет пишається нашими випускниками, які реалізовують себе у психологічній сфері, зокрема Оленою Сотніковою, яка працює на благо людям, у воєнний час займається волонтерством. Дякуємо за те, що вона поділилася хорошими результатами роботи з клієнтами, які мають різні порушення психоемоційного спектру (сон, тривожність, полохливість, харчова поведінка тощо). Вдячні за те, що вона популяризує такий нетрадиційний для українців психотерапевтичний метод, завітала до альма-матер, провела такий чудодійний сеанс та поділилася власним досвідом залишивши нам самобутні і безкраї враження для осмислення.

 

Пресцентр соціально-психологічного факультету

Недавні записи