Поєднання теорії та практики у соціальній роботі: студенти соціально-психологічного факультету відвідали Реабілітаційну клініку Святенко

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи > Поєднання теорії та практики у соціальній роботі: студенти соціально-психологічного факультету відвідали Реабілітаційну клініку Святенко

У четвер, 14 березня 2024 року, студенти ІІІ курсу соціально-психологічного факультету спеціальності 231 Соціальна робота, разом із доцентом кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи та кафедри професійної освіти Любов Басюк здійснили цікавий та пізнавальний візит до Реабілітаційної клініки Святенко.

Одним із ключових аспектів дисципліни є розуміння та практична робота з метою соціальної адаптації й реабілітації осіб з різними потребами. Відвідання реабілітаційної клініки стало чудовою можливістю поєднати теорію з практикою, вивчити кращі методики роботи з військовими, що потребують психофізичної реабілітації, і підтримки у процесі їхнього соціального включення та адаптації.

Здобувачі мали унікальну можливість спробувати на собі різні техніки м’язової діагностики, мануально-м’язового тестування із застосуванням крос тейпів, кінезіології, а також відчути дію приладу «Дарсонваль», перкусійного молотка та інших засобів.

Реабілітологи клініки поділилися практичним досвідом роботи з військовими та власними методами допомоги їм.

Особливу увагу здобувачів привернув куточок для відпрацювання соціально-побутових умінь, життєво необхідних для подальшої соціальної адаптації та реінтеграції воїнів.

Психолог клініки Марина Миколаївна поділилася особливостями власного підходу до роботи з військовими, специфічними проблемними моментами та іншими аспектами.

Відвідання реабілітаційної клініки не лише надихнуло здобувачів, а й підкреслило важливість дисципліни та майбутньої професійної діяльності у сфері соціальної роботи. Студенти збагатилися новими знаннями, враженнями та впевненістю в тому, що їхні зусилля та компетентність допоможуть багатьом людям повернутися до повноцінного життя після складних випробувань.

Щиро дякуємо Реабілітаційній клініці Святенко, співзасновниці медичного центру Аллі Дмитрівні, психологу Марині Миколаївні та реабілітологам клініки Володимиру і Сергію за можливість зазирнути «за лаштунки» щоденної титанічної праці, за відкритість та готовність поділитися своїм досвідом і знаннями.

Такі візити до закладів реабілітації є важливою складовою підготовки майбутніх соціальних працівників, допомагаючи їм розвивати не лише професійні навички, а й емпатію та людяність.

Дана подія стала початком нової сторінки у їхній професійній кар’єрі, наповнюючи їх мотивацією та впевненістю у власних силах.

Пресцентр кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи

 

 

Недавні записи

Категорії