«Благодійність і волонтерство як фактор розвитку соціальної роботи в Україні»: викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи долучились до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи > «Благодійність і волонтерство як фактор розвитку соціальної роботи в Україні»: викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи долучились до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції

У четвер, 14 березня 2024 року, в Яготинському інституті ПрАТ «ВНЗ «МАУП» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція присвячена актуальній темі «Благодійність і волонтерство як фактор розвитку соціальної роботи в Україні». До участі в ній долучилися викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи соціально-психологічного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі, які вже  тривалий час співпрацюють з цим закладом та завжди приймають досить активну участь у різноманітних, ініційованих ним, заходах.

Повідомляється, що відкриваючи конференцію кандидат філософських наук, доцент, директор Яготинського інституту ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна Академія управління персоналом» Тамара Чорноштан привітала усіх присутніх з початком пленарного засідання та наголосила на важливості обговорення питань благодійності та волонтерства в контексті сучасних викликів.

З-поміж сковородинівців на пленарному засіданні виступили провідні викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, які представили у своїх наукових розвідках різні аспекти заявленої теми. Приміром, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувачка кафедри Неля Перхайло розглянула питання підготовки майбутніх фахівців до волонтерської діяльності, вказавши на необхідність комплексного підходу та практичного навчання, а кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Олена Усик зосередилася на технологічному потенціалі волонтерства, підкресливши важливість використання сучасних інструментів та платформ для залучення нового покоління волонтерів.

Надалі кандидат педагогічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи з навчальної роботи Лідія Гуцуляк розкрила тему «Волонтерство в США: генезис та розвиток», а кандидат педагогічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи з виробничої та профорієнтаційної роботи Олена Литвишко детально висвітлила «Історичні етапи становлення благодійництва в Україні».

Також у виступах та обговореннях доповідей взяли участь студенти та викладачі Яготинського інституту ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональної Академії управління персоналом», Навчально-наукового інституту права ім. Володимира Великого ПрАТ «ВНЗ «МАУП», Львівського, Хмельницького та Придніпровського інститутів ПрАТ «ВНЗ «МАУП».

Безперечно виступи всіх доповідачів вражали глибоким теоретичним аналізом, зверненням до конкретних прикладів та історичних аспектів теми. Це дало можливість зрозуміти, як благодійність та волонтерство можуть стати важливими факторами у розвитку соціальної роботи в Україні, сприяючи побудові сильного та згуртованого суспільства.

 

Пресцентр кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи

Недавні записи