На кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти провели профорієнтаційну зустріч за участі близько 20 педагогічних коледжів різних регіонів України

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > На кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти провели профорієнтаційну зустріч за участі близько 20 педагогічних коледжів різних регіонів України

28 березня 2024 року на кафедрі психології і педагогіки дошкільної освіти соціально-психологічного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі було проведено профорієнтаційну зустріч за участі близько 20 педагогічних коледжів різних регіонів України. Про що спілкувалися?

Слід зазначити, що у зв’язку з масштабною повітряною тривогою, із запізненням, змогли долучитися Богуславський гуманітарно-педагогічний коледж ім. І.С.Нечуя-Левицького, Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім.І.Я.Франка, Володимирський педагогічний фаховий коледж імені Агатангела Кримського. Студенти підключалися цілими групами. Ще 17 відвідувачів онлайн-зустрічі приєдналися автономно.

Повідомляється, що у ході зустрічі відповідальний секретар приймальної комісії, к.і.н., доцент Василь Якуба детально розповів про оновлені правила вступу у 2024 році та вичерпно відповів на питання абітурієнтів щодо термінів навчання, його вартості, форм дистанційної роботи, ліцензійних обсягів, умов вступу на бюджетну та контрактну форми, можливості вступу за пільговими категоріями тощо.

У свою чергу заступниця декана соціально-психологічного факультету к.ф.н. доцент Тамара Андреєва розповіла присутнім про традиції студентського життя та здобуття освіти й дозвілля факультету, та, принагідно, зацікавила краєзнавчими відомостями про Переяслав та його численні музеї.

Натомість гарант освітньої програми бакалавра «Дошкільної освіти», заступник завідувача кафедри з профорієнтаційної роботи Світлана Дем’яненко презентувала спеціальність й представила роботу випускової кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти у вимірі її складу, особливостей підготовки здобувачів за вибірковими блоками спеціалізацій: «Логопед закладу дошкільної освіти»; «Вихователь із іноземної мови (англійської) у закладі дошкільної освіти»; «Психолог закладу дошкільної освіти»; «Психолог закладу дошкільної освіти з діагностики і розвитку мовлення дітей дошкільного віку».

Також д.п.н. професор Тамілія Доцевич розповіла про запровадження вибіркового блоку спеціалізації «Логопед закладу дошкільної освіти» та зосередилася на змісті освітніх компонентів.

Наостанок абітурієнтам показали слайди та відео про життя спеціальності, факультету, університету, спілкувалися в чаті та залишили посилання на сайт приймальної комісії університету та іншу профорієнтаційну контактну інформацію.

Проведений захід продемонстрував зацікавленість випускників коледжів продовжувати здобувати вищу освіту на бакалаврському рівні в нашому університеті. Абітурієнти змогли отримати інформацію, про необхідність складання Національного мультипредметного тестування у 2024 р, щоб втупити до закладу вищої освіти. Натомість підкреслили необхідність індивідуалізувати профорієнтаційну роботу з випускниками коледжів приграничних до військових дій регіонів, які в умовах постійних повітряних тривог, не мають змоги брати участь у таких заходах.

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії