Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Студенти соціально-психологічного факультету відвідали виставку робіт Феодосія Гуменюка у Переяславі

Студенти соціально-психологічного факультету разом з кандидатом філософських наук, доцентом кафедри психології та педагогіки дошкільної освіти, заступником завідувача кафедри з виховної роботи Тамарою Андреєвою відвідали виставку робіт Феодосія Гуменюка, що нині експонується у мистецькій галереї КЗ «Переяславського ЦКМ».

Гуменюк зобразив  на полотні українські стародавні традиції та передав своє ціннісне ставлення до них. Так, на одній з цих картин яку митець назвав «Сова» зображено тяжку жіночу долю, яка символізується совою Сама картина відіграє у темних фарбах та розміщена на сірому полотні.

«На цих картинах ми можемо побачити тяжке життя та світоглядні уявлення мешканців України минулих часів, яке ми зараз переосмислюємо.. Обличчя в усіх героїв взагалі без емоцій, тварини, прапори також змальовані без стабільної чіткості. Цим автор і дав зрозуміти що часи були не з легких та віддалені від час часі, ніби сховані в тумані», – розповідала здобувачам Голова Товариства єврейської культури та завідувачка будинку культури села Гайшин, екскурсовод та мистецтвознавець Ірина Кучеренко.

Вдячні за можливість доторкнутися до творчості митця який перебуваючи на чужині не припинив писати про свою Батьківщину, а у 1977 році повернувся до Дніпра, де і продовжив свою творчість.

 

Пресцентр кафедри психології та педагогіки дошкільної освіти

Категорії