Григорій Сковорода через матрицю «Трисонячної єдності»: за ініціативи кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти відбулася лекція науковиці з Луцька

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Григорій Сковорода через матрицю «Трисонячної єдності»: за ініціативи кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти відбулася лекція науковиці з Луцька

Як ми й анонсували днями на нашому сайті, в межах угоди між кафедрою психології і педагогіки дошкільної освіти факультету історичної та соціально-психологічної освіти та факультетом дошкільної освіти та музичного мистецтва освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради відбулася гостьова лекція доктора філософських  наук,  декана факультету дошкільної освіти та музичного мистецтва Іванової Наталії Володимирівни на тему: «Григорій Сковорода і Всесвіт Дошкілля або Матриця Трисонячної єдності», присвячена 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди. На часі підсумувати це зібрання на платформі Microsoft Teams.

Присутні на лекції викладачі кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти і студенти були вражені глибиною проникнення дослідниці в наукову літературну спадщини Григорія Сковороди, її щирим захопленням філософськими поглядами цього великого мислителя, її благородною працею з впровадження ідей Григорія Савовича в науку і практику дошкільної освіти. Після лекції кандидат філософських наук, доцент Тамара Андреєва поділилася своїми науковими здобутками з вивчення творчого спадку Савича й ознайомила присутніх з образотворчими роботами студентів присвячених 300-річному ювілею Сковороди.

«Взаємодія нашої кафедри і факультету коледжу відбувається не тільки на гостьових лекціях. Співпраця здійснюється в кількох напрямах, зокрема науковому, методичному, навчальному. Викладачі коледжу беруть активну участь у щорічних міжнародних науково-практичних конференціях «Інноваційні технології в дошкільній освіті», які проводить кафедра, активно виступають на пленарних і секційних засіданнях. Відбувається обмін науковою і методичною літературою. Студенти коледжу – постійні учасники днів відкритих дверей, які організовує Університет і кафедра психології і педагогіки дошкільної освіти» – підкреслює завідувач кафедри, доктор психологічних наук, професорка Лариса Калмикова.

Зазначимо, що магістранти спеціальності 012 Дошкільна освіта в цьому 2022/2023 навчальному році проходитимуть педагогічну практику в коледжі як майбутні викладачі дитячої психології, дошкільної педагогіки й окремих методик.

 Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії