Як пройшов «День відкритих дверей» для майбутніх студентів-дошкільників – текстовий репортаж з місця події

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Як пройшов «День відкритих дверей» для майбутніх студентів-дошкільників – текстовий репортаж з місця події

З наближенням вступної кампанії, наполегливо адаптуючись до викликів пандемійного часу, усіма структурними підрозділами університету  активно проводиться профорієнтаційна робота. А як інакше, якщо вона є важливим фактором, який забезпечує залучення абітурієнтів до університету. На підтвердження цих слів, у вівторок, 18 травня 2021 року представники кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти факультету історичної і соціально-психологічної освіти провели онлайн-захід «День відкритих дверей» для майбутніх студентів-дошкільників. Захід модерувала кандидат педагогічних наук, доцент кафедри, відповідальна особа за профорієнтаційну роботу, що ведеться кафедрою Світлана Дем’яненко.

Вітальним словом захід розпочав декан факультету історичної і соціально-психологічної освіти, доктор політичних наук, професор Борис Дем’яненко, який зосередив увагу присутніх на діяльності факультету та його специфіці. З вуст декана слухачі дізналися про спеціальності, за якими здобувають освіту на факультеті, особливості навчання та загальні правила вступу.

Про можливість отримання освіти майбутніми здобувачами на бакалаврському та магістерському рівнях, а також рівні доктора PhD у розрізі спеціальності «Дошкільна освіта» розповіла завідувачка кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти, доктор психологічних наук, професор Лариса Калмикова. Коли доповідачка ознайомила присутніх з якісним складом кафедри та її основними здобутками за навчальним, науковим і виховним напрямами, вона наголосила на тому, що найпопулярнішими й найактуальнішими спеціалізаціями на освітньому рівні «Бакалавр» є: педагогічна і дитяча психологія, кваліфікація: дитячий психолог ЗДО; психолінгвістика розвитку, кваліфікація: дитячий психолог із діагностики, корекції та розвитку мовлення дітей дошкільного віку; музична освіта у ЗДО, кваліфікація музичний керівник ЗДО. Поза тим, професорка додала, що зарахування за скороченим терміном навчання можливе: на 3 курс Освітньої програми бакалавра (денна і заочна форми навчання): молодших бакалаврів, які здобули освіту за спеціальністю 012 Дошкільна освіта та на 2 курс освітньої програми бакалавра (денна і заочна форми навчання) молодших бакалаврів, спеціалістів і магістрів, які здобули освіту за іншими спеціальностями.

Поза тим, за спеціальністю існує освітньо-професійна програма магістра (денна і заочна форми навчання) та освітньо-наукова програма магістра (денна форма навчання). Крім того, факультет та спеціальність дають можливість перехресного вступу бакалаврів, спеціалістів і магістрів, які здобули освіту за іншими спеціальностями.

 «Місія кафедри полягає у формуванні та підготовці висококваліфікованих професіоналів з дошкільної освіти, здатних до сучасних викликів і неухильного впровадження інноваційних технологій у роботі з дітьми дошкільного віку», ‒ наголосила Лариса Олександрівна.

У свою чергу, на переліку документів та правилах прийому для здобуття вищої освіти у 2021 році закцентував увагу учасників зустрічі відповідальний секретар приймальної комісії, кандидат історичних наук, доцент Василь Якуба. Зокрема, було наголошено на тому, що у 2021 році для вступу в магістратуру необхідно скласти зовнішнє тестування з іноземної мови, а відтак для вступників визначено чіткі терміни проведення іспитів та подачі документів.

Майбутніх вступників не могли не цікавити особливості студентського життя та дозвілля сковородинівців, про які вичерпно розповіли здобувачі освіти ОР «Бакалавр» Анастасія Гунько та Анастасія Дрожанікова, а також здобувачка освіти ОР «Магістр» Аліна Зозульська. Абітурієнтів не могло не зацікавити те, що, у разі їх вступу саме до нашого університету, вже у вересні крім навчання на них чекатиме посвята в студенти з традиційним кулішем, на безкоштовній основі відкриються можливості участі в гуртках та спортивних секціях.

Задля візуалізації освітніх та творчих перспектив нашого закладу для учасників онлайн-зустрічі було організовано виставку наукових праць викладачів та виставку виробів, власноруч виготовлених студентами (ляльки-мотанки, вишивки, картини, тощо).

Підсумовуючи насичену зустріч, залишається сподіватимся, що всі, хто долучився до заходу, отримали ґрунтовні роз’яснення щодо новацій вступної кампанії 2021 року, уважно ознайомилися з особливостями організації освітнього процесу за спеціальністю «Дошкільна освіта» та специфікою навчання за різними освітніми програмами, а також перевагами навчання саме в нашому Університеті – слова підкреслив офіційний відеоролик університету, який повноцінно демонструє альма-матер «зсередини».

Бажаємо майбутнім абітурієнтам зробити правильний вибір. Запевняємо – якщо ним стане Університет Григорія Сковороди в Переяславі, і зокрема навчання за спеціальністю «Дошкільна освіта», ви здобудете не лише ґрунтовну підготовку за обраним фахом, а ще й запам’ятаєте роки навчання як цікаві та сповнені участі в різноманітних заходах.

 

Прес-центр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи