Студенти ФІСПО поділилися своїми враженнями від проходження навчально-музейної та навчально-документознавчої практик

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання > Студенти ФІСПО поділилися своїми враженнями від проходження навчально-музейної та навчально-документознавчої практик

На факультеті історичної та соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі для студентів ІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) провели навчально-музейну практику на базі НІЕЗ «Переяслав» та навчально-документознавчу практику на базі Пенсійного фонду України в Переяславі.

У ході проходження практики студентська молодь проявила себе як активна та професійна частина українського суспільства. Практиканти продемонстрували вміння працювати у сфері документообігу, набули нових умінь і навичок та практичного досвіду щодо організації, систематизації, каталогізації документообігу.

«Моя практика пройшла досить непогано. Хоча спочатку робота з документами видалася трішки складною, але гарний робочий колектив допоміг пересилити ці труднощі, які згодом стали дуже цінним досвідом. Завідувач нашої практики та інші працівники закладу були зацікавлені в тому, щоб ми винесли з практики максимум корисного. Робота з документами потребувала неабиякого терпіння, тож ми здобули дуже корисну навичку. Загалом можу сказати, що цей досвід в майбутньому стане в пригоді для моєї трудової діяльності та за її межами», – ділиться враженнями студент групи І-21 Віталій Назаренко.

А ось як запам’яталась практика Максимові Ковелі, одногрупнику Віталія Назаренка: «Практика пройшла чудово. Хоча робота з документами могла бути трохи нудною, утім завдання, які стояли перед нами та атмосфера у колективах, з якими нам довелося проходити практику, робили її цікавою. Методисти практики та інші практичні фахівці були чуйними і з радістю відповідали на всі наші запитання. Проходячи цю практику, ми дізналися багато нового про роботу з документами, які є одним з головних джерел для історика, та отримали при цьому неабияке задоволення».

Окрім цього, студенти мали змогу безпосередньо під час практики ознайомитися з музейною справою. Майбутні історики проявили себе здібними та ініціативними практикантами. Брали участь у багатьох заходах на території музейного комплексу, проводили оглядові екскурсії, працювали з музейним фондом Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, виявили зацікавлення до реставрації пам’яток, роботи реставраційної майстерні.

 

Пресцентр факультету історичної та соціально-психологічної освіти

Недавні записи

Категорії