Неформальна освіта – це важливо: студенти спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки успішно пройшли ряд курсів підвищення кваліфікації

Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри освітології та педагогічної інноватики > Неформальна освіта – це важливо: студенти спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки успішно пройшли ряд курсів підвищення кваліфікації

Професійна майстерність педагога є не лише сукупністю знань, а й вмінням поєднувати їх з соціальними компетенціями та особистісними якостями. У сучасному світі, де інновації та технології швидко змінюють наше сприйняття навчання, ідея безперервної освіти стає ключовим елементом успішної педагогічної практики.

Університет імені Григорія Сковороди у Переяславі активно втілює цей підхід у означеному напрямку, надаючи студентам не лише можливість отримати знання в аудиторіях та через онлайн-платформи, але й заохочуючи до отримання неформальної освіти. Це особливо важливо для майбутніх педагогів, зокрема бакалаврів спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки (Освітня діяльність педагога в умовах інклюзії).

Повідомляється, що з метою поглиблення своїх знань та навичок здобувачі цієї спеціальності активно користуються можливостями сучасних онлайн-платформ, зокрема «EdEra», «Prometheus», «Всеосвіта» та «Coursera» й відвідують актуальні курси, різногалузеві тренінги та вебінари, що дозволяє їм не лише розвивати свою професійну компетентність, а й збагачувати власний особистісний розвиток.

Підсумовуючи 2023 рік, з гордістю слід відзначити продуктивну діяльність студентки Анастасії Палатної, яка успішно пройшла ряд курсів підвищення кваліфікації, зокрема «Учителі в курсі: базовий курс з розвитку цифрових навичок освітян», «Школа стійкості», «Вчитель 2.0: он-лайн курс із професійного розвитку і наставництва», «Цифровий учитель» та отримала відповідні сертифікати. Нині вона активно впроваджує отримані знання в педагогічну практику, стаючи прикладом для інших студентів.

«Таке навчання – це можливості. Можливості для саморозвитку, самореалізації та пошуку натхнення. І якщо вони є, їх потрібно реалізовувати», – зауважує сама Анастасія Палатна.

Поєднання формальної та неформальної освіти створює міцну основу для професійного та особистісного розвитку майбутніх педагогів. Відкриваючи двері до нових можливостей, вони стають справжніми агентами змін у сфері освіти.

 

Пресцентр кафедри освітології та педагогічної інноватики

Недавні записи

Категорії