Викладачі кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання долучилися до V Всеукраїнської конференції, де обговорювали культурно-історичну спадщину нашої держави

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Викладачі кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання долучилися до V Всеукраїнської конференції, де обговорювали культурно-історичну спадщину нашої держави

У минулий четвер, 20 жовтня 2022 року, на базі Черкаського державного технологічного університету відбулася V Всеукраїнська науково-практична конференція «Культурно-історична спадщина України: перспективи дослідження та традиції збереження», до якого долучилися представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі – ректор Віталій Коцур та викладачі кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання факультету історично та соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Наукова спільнота вкотре згуртувалася для вирішення низки питань, які мають загальнодержавне та національне значення. Зокрема, науковці обговорювали питання збереження культурної спадщини в умовах російсько-української війни. Загалом проблема війни під час конференції стала головною. Утім, не менше значення мали й інші питання, де популяризація історії України може мати місце через призму музейних колекцій. Тут варто виокремити постать Миколи Терещенка, про якого у своїй доповіді розповіла доцент кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання Олеся Ткаченко, яка, принагідно, нещодавно долучилася до створення документального серіалу про славетний рід магнатів і меценатів.

Загалом кафедрали охопили теми присвячені євроінтеграційним процесам; проблемам розвитку міжнародного туризму; трансформаційним процесам в історичній науці в умовах російсько-української війни; збереженню історично-культурних пам’яток та питанням української державності в роки національно-визвольних змагань у 1917-1921 роках.

Конференція «Культурно-історична спадщина України: перспективи дослідження та традиції збереження» працювала над теоретичним узагальненням наукових досліджень, аналізом та розробкою практичних рекомендацій щодо збереження, використання культурно-історичної спадщини, ролі музеїв в її збереженні, а також формування професійних компетенцій фахівців у сферах пов’язаних із вивченням і дослідженням культурно-історичної спадщини.

З вдячністю за запрошення та змістовні розвідки і розмови, можна констатувати, що вагомим результатом конференції стали висновки науковців, які акцентують увага на нагальних проблемах української спільноти.

 Пресцентр кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання

Недавні записи

Категорії