УГСП продовжує співпрацю з ГО «Не цькуй»: які ініціативи уже реалізовано і які проєкти ще попереду

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > УГСП продовжує співпрацю з ГО «Не цькуй»: які ініціативи уже реалізовано і які проєкти ще попереду

Вже протягом кількох років кафедра психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі тісно співпрацює з Громадською організацією «Не цькуй», яку очолює наш студент Олександр Черкас.

ГО «Не цькуй» сприяє становленню і розвитку толерантного суспільства завдяки боротьбі зі цькуванням (презентація).

З 6 по 17 лютого 2023 року магістранти ОПП «Консультативна психологія» проходили діагностико-корекційну практику на базі психологічної студії освітнього центру «Переможенька» Громадської організації «Не цькуй». У рамках програми практики студенти ознайомилися із особливостями діяльності психолога-консультанта психологічної студії. Практикантами було проведено серію консультацій для дітей та дорослих, психокорекційних занять для підлітків, психологічні тренінги на теми: «Феномен цькування», «Стрес і психологічна рівновага», «Кіберцькування – що це?».

Ще один важливий напрямок діяльності майбутніх психологів – просвітницька робота в ході якої було проведено:

  • психологічний вебінар «Протидія сексуальному насильству в НУШ»;
  • інтерактивний лекторій «Екологічне спілкування: як протидіяти булінгу?»;
  • дописи-поради в соціальних мережах «Як поводитися жертві цькування?», «Як протидіяти булінгу?»;
  • інтерв’ю Олександра Черкаса про цькування українських дітей за кордоном для онлайн-медіа «Нова українська школа».

Загалом, у процесі діагностико-корекційної практики студентами було досліджено явище булінгу в освітньому середовищі України, проведено 24 психологічні заняття для підлітків, 7 зустрічей із дорослими, створено 13 тематичних дописів-порад. Крім того, здобувачі займалися просвітницькою й профілактичною роботою.

У межах профілактичної роботи, ГО «Не цькуй» та навчально-методична лабораторія психології групової роботи на чолі з Леонідом Ніколаєвим розпочали роботу над антибулінговою програмою «Профілактика та попередження насилля та булінгу в учнівському середовищі». У рамках програми планується: розробка психологічних рекомендації вчительству «Як діяти в ситуації булінгу», виступи та зустрічі з батьками з доповіддю «Булінг серед дітей. Попередження та профілактика насилля», організація й проведення тренінгового онлайн-заняття «Я + інші. Комунікація без принижень».

 

Пресцентр кафедри психології

Недавні записи

Категорії