Сковородинівців запрошено на лекції польських науковиць Аґнєшки Земби-Дуди та Марії Мілушиної про психологічні виклики та труднощі інтеграції та навчання українських дітей у польській школі

Соціально-психологічний факультет > Анонси кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Сковородинівців запрошено на лекції польських науковиць Аґнєшки Земби-Дуди та Марії Мілушиної про психологічні виклики та труднощі інтеграції та навчання українських дітей у польській школі

У прийдешню суботу, 11 листопада 2023 року, сковородинівців запрошено долучитися до двох пізнавальних лекцій провідних польських науковиць, присвячених психологічних викликів та труднощів інтеграції та навчання українських дітей у польській школі.

Зустрічі, які відбудуться за ініціативи кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти факультету педагогічної освіти, психології і соціальної роботи Університету Григорія Сковороди в Переяславі, відбудуться на платформі Microsoft Teams – об 12:00.

Лекція Аґнєшки Земби-Дуду

Аґнєшка Земба-Дуда – соціотерапевт з багаторічним досвідом терапевтичної роботи. Понад 22 роки працює з дітьми, підлітками та батьками. Має ступінь магістра Академії спеціальної педагогіки ім. М. Гжегожевської у Варшаві – ресоціалізація (1995-2000). Закінчила аспірантуру у Варшавському університеті IPSiR – післядипломна освіта в галузі групової терапії та тренінгу – соціотерапія (2000-2002). Також закінчила «Школу тренерів» Фонду «Синапсис» (21002-2004): Базовий курс для підготовки до терапевтичної роботи з дітьми та молодими людьми з РАС – річна програма (2019-2020). Працює з дітьми з синдромом Аспергера, СДУГ, труднощами в соціальних відносинах, замкнутістю та сором’язливістю.

Основний фокус її діяльності – підтримка та розвиток соціальних навичок у дітей та молодих людей з проблемною поведінкою, а також підтримка батьків в адаптації батьківської моделі до потреб власної дитини. Пройшла багато курсів та тренінгів. Є тренером TUS та TZA. Багато років працювала з фондом «Синапсис» над проектами для сімей людей з РАС. Наразі вивчає системну психотерапію у Великопольському товаристві системної терапії (Познань). Регулярно проходить супервізію у супервізорів Великопольського товариства системної терапії.

Земба-Дуда має досвід соціотерапевтичної діяльності: посада спеціального педагога та соціотерапевта в навчальних закладах (Державна вища школа образотворчого мистецтва ім. В. Герсона у Варшаві, Загальноосвітня музична школа І ступеня ім. Станіслава Монюшка у Варшаві); Президент, соціотерапевт, тренер з м’яких технік Асоціації Академії розвитку та терапії «Позитивний простір»; тренер воркшопів Асоціації ACUS – Академії розвитку та натхнення молоді; Самотерапія як передумова ефективної психологічної роботи з клієнтами.

Лекція Марія Мілушина

Марія Мілушина – доктор психологічних наук, спеціалізація – педагогічна психологія та вікова психологія. Закінчила базовий курс системної терапії у Великопольському товаристві системної терапії (2022-2023), а також – аспірантуру з соціотерапії та соціальної профілактики дітей та підлітків у Любліні (2022). Крім того, є тренером Тренінгу соціальних навичок та Тренінгу заміщення агресії. Наразі навчається системної психотерапії у Великопольській асоціації системної терапії (Познань), психотерапії в руслі транзактного аналізу в Українській асоціації транзактного аналізу та в аспірантурі «Психологічні тести в роботі психолога», Wyższa Szkoła Biznesu – Національний університет ім. Людовика в Новому Сончі.

Серед практичного досвіду: посада спеціаліста-психолога в навчальних закладах (на даний час: початкова школа № 31 ім. Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім.. Кипріана Каміла Норвіда в Радзиміні); психотерапевт у Психологічній клініці у Варшаві; автор та співавтор кількох наукових статей (польською та англійською мовами) в галузі психології; робота в об’єднанні ACUS – Академія розвитку та натхнення молоді; стажування у стаціонарному психіатричному відділенні для підлітків у Юзефові в Мазовецькому центрі нейропсихіатрії; самотерапія як передумова ефективної психологічної роботи з клієнтами; власна психологічна практика.

Поза тим Мілушина регулярно проходить супервізію з супервізорами Великопольського товариства системної терапії та Українського товариства трансактного аналізу. Є екстраординарним членом Великопольського товариства системної терапії та членом Українського товариства трансактного аналізу, Європейського товариства трансактного аналізу та Українського психологічного товариства.

Підключайтесь до зустрічей на платформ Microsoft Teams: https://bit.ly/47sgPKh

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи

Категорії